Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Την Τρίτη στην Αθήνα ο Επίτροπος Γεωργίας Dacian Ciolos για την «ελληνική ΚΑΠ»

Την Τρίτη στην Αθήνα ο Επίτροπος Γεωργίας Dacian Ciolos για την «ελληνική ΚΑΠ»

Παρουσία του Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Dacian Ciolos, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και του αναπληρωτή υπουργού κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Αναπτυξιακό συνέδριο με θέμα «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική την περίοδο 2014-2020 και η διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής», την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
Αξίζει να επισημανθεί ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται μια  ενιαία συζήτηση/διαβούλευση για τη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής στο σύνολο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, δηλαδή του πρώτου και του δεύτερου πυλώνα της ΚΑΠ και μάλιστα με την παρουσία του αρμόδιου Επιτρόπου και όλης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
Στο πρώτο μέρος του Συνεδρίου ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό και να τοποθετηθεί σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για τη γεωργία και τις αγροτικές περιοχές πάντα στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ.
 
Ο υπουργός, κ. Τσαυτάρης θα παρουσιάσει τις κατευθύνσεις πολιτικής για τη διαμόρφωση του οράματος, τους στόχους  και τη στρατηγική για την ελληνική γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη για το 2020 και τα μέσα για την επίτευξη αυτών των στόχων, αξιοποιώντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις δυνατότητες και τα κονδύλια που παρέχονται στη χώρα μας, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ.
 
Στη δεύτερη ενότητα του Συνεδρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος θα παρουσιάσει τις δυνατότητες που παρέχονται από τις άμεσες ενισχύσεις και τον πρώτο πυλώνα της νέας ΚΑΠ στην υποστήριξη του εισοδήματος των αγροτών και την ποιοτική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα.
 
Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρη Μελά, ο οποίος θα παρουσιάσει την αρχιτεκτονική των αμέσων ενισχύσεων και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μόσχου Κορασίδη, που θα αναφερθεί στις διαρθρωτικές συνέπειες των ενισχύσεων αυτών.
 
Το τρίτο μέρος του αναπτυξιακού Συνεδρίου είναι αφιερωμένο στη συζήτηση για τη διαμόρφωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, στο οποίο θα αναφερθεί ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρης Ιατρίδης, ενώ για το ρόλο των Περιφερειών στην αγροτική ανάπτυξη θα μιλήσει ο  Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Ιωάννης Σγουρός.
 
Για την αγροτική ανάπτυξη 2014-2020 θα τοποθετηθεί ο εκπρόσωπος της Ε. Επιτροπής, κ. Leo Maier, ενώ για το ΕΣΠΑ 2014-2020 ο προϊστάμενος της ΕΥΣΑΑΠ του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Φίρμπας.
 
Στην προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ θα αναφερθεί ο πρόεδρος του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν.
 
Στο συνέδριο θα τοποθετηθούν και άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές, σε σημαντικούς, για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, τομείς, όπως είναι το ανθρώπινο δυναμικό στο γεωργικό τομέα, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, η προσαρμογή της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή.
 
Παράλληλα με το Συνέδριο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνοδεύσει τον Ευρωπαίο Επίτροπο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου ο κ. Dacian Ciolos θα μιλήσει στα μέλη της Επιτροπής. Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα θέματα που θα απασχολήσουν την ελληνική Προεδρία στον τομέα της γεωργίας και τις προτεραιότητες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Στη συνέχεια οι κ.κ Τσαυτάρης και Ciolos θα παραχωρήσουν στις 14.45 κοινή Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
 

ΠΗΓΗ:ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου