Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Σύντομα η πρόταση του ΥΠΑΑΤ για την ΚΑΠ – υπέρ των συνεταιρισμών ο Μελάς

Σύντομα η πρόταση του ΥΠΑΑΤ για την ΚΑΠ – υπέρ των συνεταιρισμών ο Μελάς

Στο επόμενο διάστημα προσδιόρισε ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Μελάς, στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν οι τρεις σύνδεσμοι του κλάδου των γεωργικών εισροών (ΕΕΠΕΣ, ΕΣΥΦ, ΣΠΕΛ) την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ρόλο που μπορεί να επιτελέσουν στη μεταρρύθμιση τα συνεργατικά σχήματα και γενικά πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με το συνεργατισμό.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μελάς ευνοημένοι από τη μεταρρύθμιση θα είναι όσοι καλλιεργούσαν τα προηγούμενα χρόνια κι όχι αυτοί που εγκατέλειψαν τη γη τους.

Επίσης, ο κ. Μελάς προειδοποίησε ότι «οι συνδεδεμένες είναι ένα κίνητρο για να γίνει ένας κλάδος βιώσιμος. Την επόμενη περίοδο, μετά το 2020, δεν θα πρέπει να συνεχίσει να ενισχύεται κατ' αυτό τον τρόπο. Δεν μπορεί να ζητάει ένας κλάδος τέτοιου είδους ενίσχυση, αν δεν την έχει πραγματικά ανάγκη». Κι αυτό γιατί οι πόροι είναι περιορισμένοι και όσο πιο μεγάλος είναι ο «φάκελος» των συνδεδεμένων, τόσο πιο μικρό θα είναι το δικαίωμα ανά στρέμμα.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου