Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ικανοποιημένος ο Χαρακόπουλος για την... καθυστερημένη πληρωμή της εξισωτικής



Ικανοποιημένος ο Χαρακόπουλος για την... καθυστερημένη πληρωμή της εξισωτικής

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη θετική εξέλιξη του ελληνικού αιτήματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διάθεση επιπλέον ποσού στο μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης προς τους κτηνοτρόφους για την περίοδο 2007-2013, έσπευσε να... πανηγυρίσει για τα αυτονόητα, λησμονώντας ότι η κινητοποίηση έγινε εκ των υστέρων και με αφορμή τη γενικότερη κατακραυγή και διάσταση που έλαβε το θέμα μέσω του Τύπου.
«Η αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης που λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι αποτέλεσε δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, μετά από συντονισμένες ενέργειες και σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εξασφαλίζονται οι αναγκαίοι πόροι για την καταβολή του συνολικού ποσού στους δικαιούχους κτηνοτρόφους. Έτσι διαψεύδονται όσοι, από αντιπολιτευτική κεκτημένη ταχύτητα, έσπευσαν να βγάλουν αυθαίρετα συμπεράσματα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως και με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες, θα συνεχίσουμε με συνέπεια να βρισκόμαστε στο πλάι του Έλληνα παραγωγού, γεωργού και κτηνοτρόφου, πιστεύοντας ακράδαντα στις δυνατότητές του και στη σημασία της πρωτογενούς παραγωγής για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους παραγωγούς και σε συνεργασία μαζί τους δίνουμε λύσεις σε χρόνιες παθογένειες του πρωτογενούς τομέα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου