Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το γάλα οι αγελαδοτρόφοι

Μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το γάλα οι αγελαδοτρόφοι

Με ενημερώσεις αυτών που ασκούν πολιτική σε όλες τις βαθμίδες για την απόφαση που λήφθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη μη αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, ξεκινούν τη δράση τους αγελαδοτρόφοι και κτηνοτρόφοι της χώρας, όπως προέκυψε από τη σημερινή τους σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη.
Σήμερα, Δευτέρα30 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων, Γιώργος Κεφαλάς, έχει έτοιμο σχετικό υπόμνημα, ενώ όπως επεσήμανε σε δημοσιογράφους στις προθέσεις αυτών που απασχολούνται και στους δύο κλάδους είναι από κοινού να προβούν σε κινητοποιήσεις εντός του Οκτωβρίου. Μάλιστα, όπως τόνισε εξετάζεται σοβαρά και το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά τη συγκεκριμένης απόφασης, που όπως τόνισε πλήττει σημαντικά το ελληνικό γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και την ταυτότητά τους.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλά η μη αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια εξέλιξη που εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές και τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οδηγεί την ελληνική παραγωγή - σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης - σε συρρίκνωση και αφανισμό, υποβαθμίζει το προϊόν και ξεγελά τον Έλληνα καταναλωτή.
 
Επισημαίνεται ότι στην επιτροπή αγώνα που συστάθηκε μετέχουν, οι Θανάσης Βασιλέκας (Ένωση Φυλής Χολστάιν και Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας), Πασχάλης Γκλαβίνας, (Πανελλήνιος Σύλλογος Αγελαδοτρόφων), Νίκος Ζδάνης, (ΘΕΣΓΑΛΑ) , Γιώργος Κεφαλάς, (Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων) και Δημήτρης Παπαδάκης ( Σύλλογος Αγελαδοτρόφων Κεντρικής Μακεδονίας).

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ