Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ημερίδα για την «Διαφάνεια στην Πρωτογενή Παραγωγή, στην Εποχή της Κρίσης», την Κυριακή στην Ελασσόνα

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Διαφάνεια στην Πρωτογενή Παραγωγή, στην Εποχή της Κρίσης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30, στο Ζάννειο Πνευματικό Κέντρο, στο Λιβάδι Ελασσόνας.
Κύριοι ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Η διαφάνεια, ακρογωνιαίος λίθος για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα», και ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιος Σούρλας: «Διαφάνεια: προϋπόθεση ανάπτυξης».

Εισηγήσεις θα κάνουν, ο Γενικός Γραμματεάς Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥπΑΑΤ κ. Δημήτριος Μελάς: «Κρατικές Ενισχύσεις μη συμβατές με την κοινοτική νομοθεσία», ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ κ. Δημήτριος Ιατρίδης: «Διαφανής αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων: Διαδικασίες και έλεγχος», ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης: «Η διαφάνεια, προϋπόθεση απονομής δικαιοσύνης και ανάπτυξης στα πλαίσια λειτουργίας του ΟΓΑ», ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν: «Η σημασία της πιστοποίησης και των ελέγχων των αγροτικών προϊόντων στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ», ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Κυριάκος Μπαμπασίδης: «Η κατάργηση της αυτοπρόσωπης παρουσίας των πολιτών ως προϋπόθεση για τη μείωση της διαφθοράς», ο τέως Διευθυντής Δασών κ. Δημήτριος Σπαθής: «Διαφάνεια στην αξιοποίηση των δασικών εκτάσεων» και ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΘΕΣ-ΓΑΛΑ κ. Αθανάσιος Βακάλης: «Αξίες και Αρχές του σύγχρονου συνεταιριστικού κινήματος».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Ελασσόνας  κ. Γιώργος Πασχόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου και ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «ΒΟΣΚΟΣ» κ. Αναστάσιος Αντωνίου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Ρούστας.
 

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου