Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ημερίδα για την «Διαφάνεια στην Πρωτογενή Παραγωγή, στην Εποχή της Κρίσης», την Κυριακή στην Ελασσόνα

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Διαφάνεια στην Πρωτογενή Παραγωγή, στην Εποχή της Κρίσης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30, στο Ζάννειο Πνευματικό Κέντρο, στο Λιβάδι Ελασσόνας.
Κύριοι ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Η διαφάνεια, ακρογωνιαίος λίθος για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα», και ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιος Σούρλας: «Διαφάνεια: προϋπόθεση ανάπτυξης».

Εισηγήσεις θα κάνουν, ο Γενικός Γραμματεάς Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥπΑΑΤ κ. Δημήτριος Μελάς: «Κρατικές Ενισχύσεις μη συμβατές με την κοινοτική νομοθεσία», ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ κ. Δημήτριος Ιατρίδης: «Διαφανής αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων: Διαδικασίες και έλεγχος», ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης: «Η διαφάνεια, προϋπόθεση απονομής δικαιοσύνης και ανάπτυξης στα πλαίσια λειτουργίας του ΟΓΑ», ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν: «Η σημασία της πιστοποίησης και των ελέγχων των αγροτικών προϊόντων στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ», ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Κυριάκος Μπαμπασίδης: «Η κατάργηση της αυτοπρόσωπης παρουσίας των πολιτών ως προϋπόθεση για τη μείωση της διαφθοράς», ο τέως Διευθυντής Δασών κ. Δημήτριος Σπαθής: «Διαφάνεια στην αξιοποίηση των δασικών εκτάσεων» και ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΘΕΣ-ΓΑΛΑ κ. Αθανάσιος Βακάλης: «Αξίες και Αρχές του σύγχρονου συνεταιριστικού κινήματος».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Ελασσόνας  κ. Γιώργος Πασχόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου και ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «ΒΟΣΚΟΣ» κ. Αναστάσιος Αντωνίου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Ρούστας.
 

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ