Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Albert Maat νέος πρόεδρος της Copa

Ο Albert Maat νέος πρόεδρος της Copa

Ο Albert Jan Maat εξελέγει νέος πρόεδρος της κεντρικής ευρωπαϊκής αγροτοσυνδικαλιστικής οργάνωσης Copa για την περίοδο 2013-2015, στις 20 Σεπτεμβρίου, διαδεχόμενος τον απερχόμενο πρόεδρό της, κ. Gerd Sonnleitner, του οποίου η θητεία έληξε.
Μιλώντας μετά την εκλογή του, ο κ. Maat, δήλωσε: « Είναι μεγάλη τιμή η σημερινή μου εκλογή. Θα κάνω το καλύτερό μου για να εξασφαλισθεί ότι οι ευρωπαίοι αγρότες θα έχουν ένα βιώσιμο μέλλον για την αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων. Οι προτεραιότητές μου περιλαμβάνουν φροντίδα για τους κανόνες εφαρμογής για το πακέτο μεταρρυθμίσεων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τις μεταβατικές διατάξεις έτσι ώστε η νέα ΚΑΠ να εισαχθεί από το 2014, με μια μεταβατική φάση, και να εφαρμοστεί πλήρως το 2015. Επίσης, θα παλέψω σκληρά για μια καλή συμφωνία για τους αγρότες μας στις συνομιλίες μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για την απελευθέρωση των εμπορικών συναλλαγών. Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τη μείωση των εμπορικών φραγμών, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να δεσμευθούν για τον σεβασμό των προτύπων παραγωγής μας. Τέλος, στις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα αγωνιστούμε και θα απαιτήσουμε ένα βασικό ρόλο για την ευρωπαϊκή γεωργία στα προγράμματα όλων των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων».

Ο κ. Maat υπήρξε πρόεδρος της Ολλανδικής Ένωσης Αγροτών LTO από το 2007 και ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περίοδο 1999-2007. Έχει επίσης διατελέσει αντιπρόεδρος της Copa για τέσσερα χρόνια.

Η Copa εξέλεξε επίσης έξι νέους αντιπρόεδρους για διετή θητεία: τον κ. Xavier Beulin (FNSEA - Γαλλία), τον Harry Sinclair (UFU, Ulster), τον Ricardo Serra Arias (ASAJA, Ισπανία), τον Miklos Zsolt Kis (HCA, Ουγγαρία), τον κ. Jerzy Chroscikowski (Solidarnosc, Πολωνία), την κα Maira Dzelzkaleja από το Λετονικό Αγροτικό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Xavier Beulin είναι πρόεδρος της Γαλλικής Ένωσης Αγροτών FNSEA και διοικεί μια μικτή εκμετάλλευση αροτραίων καλλιεργειών και γαλακτοκομικών προϊόντων. Ο Harry Sinclair είναι πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών του Ulster και είναι παραγωγός βοείου και πρόβειου κρέατος σε ένα οικογενειακό αγρόκτημα που βρίσκεται σε μια δυσπρόσιτη περιοχή. Ο Ricardo Serra Arias, αντιπρόεδρος του ισπανικού αγροτικού οργανισμού ASAJA, υπήρξε ενεργό μέλος της Copa τα τελευταία 20 χρόνια. Ο Miklos Zsolt Kis Αντιπρόεδρος των Γεωργικών Επιμελητηρίων της Ουγγαρίας (HCA) και έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην Copa από το 2004 . Ο κ. Jerzy Chroscikowski είναι πρόεδρος του πολωνικού αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος της Αλληλεγγύης και στο παρελθόν ήταν γερουσιαστής. Η κα Maira Dzelzkaleja είναι αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των Αγροτών της Λετονίας, προέρχεται από ένα οικογενειακό αγρόκτημα και έχει δεσμευτεί για την ανάπτυξη της υπαίθρου.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου