Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Φιναλίστ η Πειραιώς για την χρηματοδότηση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Φιναλίστ η Πειραιώς για την χρηματοδότηση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Την Πέμπτη, 11 Ιουλίου, αναμένεται να εγκριθεί η αίτηση της Τράπεζας Πειραιώς να αναλάβει συνεπενδυτής στην λειτουργία του «Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας –ΤΑΕ», το οποίο θα αποσκοπεί στην επίλυση του προβλήματος της έλλειψης χρηματοπιστωτικής ρευστότητας στον αγροτικό τομέα και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της πρωτογενούς παραγωγής.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως σήμερα, η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη, από τα 8 συνολικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που έφθασε στην τελική φάση του σχετικού διαγωνισμού προσφέροντας το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού για το σύνολο του ποσού, το οποίο αναμένεται να κυμανθεί στο 4%.
 
Μιλώντας επί του θέματος ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, την Τρίτη 9 Ιουλίου κατά την διάρκεια φιλικής ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους που καλύπτουν τα θέματα των αρμοδιοτήτων του - ενόψει της αποχώρησής του από την Ειδική Γραμματεία λόγω παραίτησης – ανέφερε πως για την αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας στον αγροτικό τομέα, που είναι και ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ενεργοποίησης Ταμείου Δανειοδότησης με την επωνυμία «Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας – ΤΑΕ», με συνολικό κεφάλαιο 253 εκ. ευρώ.
 
Συγκεκριμένα, υπογράφηκε η συμφωνία χρηματοδότησης μεταξύ ΥΠΑΑΤ και ΕΤΕΑΝ, έχει συγκροτηθεί η επενδυτική επιτροπή και έχει εγκριθεί η επενδυτική στρατηγική. Στη συνέχεια, η ΕΤΕΑΝ εξέδωσε προκήρυξη προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σημαντικός αριθμός εκ των οποίων ανταποκρίθηκε θετικά (8 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα). Ολοκληρώθηκε και η αξιολόγηση των προσφορών τους από την ΕΤΕΑΝ και η εξέταση των ενστάσεων, και πλέον πρόκειται άμεσα να υπογραφεί η συμφωνία χρηματοδότησης και συνεπένδυσης με τα επιλεχθέντα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.
 
Σημείωσε, επίσης ότι, μέσω του χρηματοδοτικού αυτού εργαλείου, επιδιώκεται η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της χορήγησης χαμηλότοκων δανείων, από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στους δικαιούχους των επενδυτικών μέτρων. Είναι μία κίνηση με στόχο τη διευκόλυνση της ρευστότητας που χρειάζονται οι αγρότες που επενδύουν στα σχέδια βελτίωσης, όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης και όσοι κάνουν ιδιωτικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου