Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Υποσχέσεις για εξόφληση των γαλακτοπαραγωγών…με απειλές, από την «Δωδώνη»

Υποσχέσεις για εξόφληση των γαλακτοπαραγωγών…με απειλές, από την «Δωδώνη»

Με ανακοίνωση της Τρίτης 23 Ιουλίου, μία μέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία που έδωσαν οι κτηνοτρόφοι στην γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» προκειμένου να τους εξοφλήσει, που εξέδωσε η διοίκηση της εταιρίας διαβεβαιώνει ότι τα οφειλόμενα ποσά προς τους παραγωγούς θα εξοφληθούν χωρίς να το προσδιορίζει χρονικά, προειδοποιώντας όμως παράλληλα όσους επιχειρήσουν να προβούν σε κατάληψη του εργοστασίου.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρίας κάνει γνωστό ότι αδυνατεί να πληρώσει τους παραγωγούς στην ώρα της, θέτοντάς τους εκβιαστικά διλλήματα και προειδοποιώντας με ποινικές ευθύνες αλλά και διακοπή της εισκόμισης του γάλακτος.
 
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της γαλακτοβιομηχανίας έχει ως εξής:
 
«Η Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε, μακριά και έξω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες , αταλάντευτα και χωρίς καμία παρέκκλιση από τους στόχους, που εξ' αρχής έχει θέσει συνεχίζει να εργάζεται με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη και το μέλλον της εταιρίας.
 
Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε, η ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία, καταξιωμένη για τα φημισμένα της προϊόντα στη συνείδηση του καταναλωτή διεθνώς, προχωρά το σχεδιασμό της για μια ΔΩΔΩΝΗ ισχυρή.
 
Αυτό είναι το όραμά της νέας Διοίκησης, το οποίο θα υλοποιηθεί μαζί με τους συνεργάτες – παραγωγούς της.
 
Η Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε γνωρίζει και κατανοεί πλήρως τα προβλήματα ρευστότητας που έχουν οι κτηνοτρόφοι μας καθώς και τη δυσκολία προσαρμογής τους στη νέα οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας.
 
Διαβεβαιώνουμε ότι τα οφειλόμενα ποσά προς τους παραγωγούς μας θα εξοφληθούν και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, διότι αυτά υπάρχουν, υπό τη μορφή κυρίως επιταγών και άλλων αξιόπιστων χρεογράφων, που προέρχονται από εισπράξεις πελατών της εταιρίας.
 
Η μετατροπή όμως αυτών σε ρευστό προκειμένου να γίνει η εξόφληση των παραγωγών – συνεργατών μας, δυσχεραίνεται λόγω των δυσκολιών και της έλλειψης ρευστότητας που παρατηρείται στο τραπεζικό σύστημα.
 
Προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτών των δυσκολιών, κινείται η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε, μέσα στο δεδομένο δυσμενέστατο οικονομικό κλίμα, το οποίο όλοι βιώνουμε.
 
Η Διοίκηση δηλώνει αποφασισμένη να κερδίσει τη μάχη του αδυσώπητου ανταγωνισμού, χωρίς καμία έκπτωση στην άριστη ποιότητα των προϊόντων της.
 
Η ΔΩΔΩΝΗ είναι κυρίαρχη στον τομέα των γαλακτοκομικών και θα συνεχίσει να κρατά τα σκήπτρα.
 
Όσοι εμφανίζονται όψιμοι υποστηρικτές των παραγωγών – συνεργατών μας ας γνωρίζουν, ότι μόνο κακό τους προκαλούν.
 
Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε δηλώνει πως θα προστατεύσει τα 50 χρόνια λειτουργίας της με κάθε νόμιμο μέσο και επαναλαμβάνει κατηγορηματικά προς όλους - κυρίως τους προμηθευτές της - ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο, όπως έχει πει από την αρχή.
 
Σε ότι αφορά την «προαναγγελθείσα» κατάληψη, από κάποιους, ελάχιστους - που θα έχουν βέβαια και αστικές και ποινικές ευθύνες της όποιας παράνομης προσπάθειάς τους – θα έχει, ως αυτονόητη συνέπεια τόσο την μη εισκόμιση γάλακτος από τους παραγωγούς, όσο και την ακύρωση όλων των προσπαθειών εξεύρεσης λύσης που καταβάλλει η Διοίκηση».
 
Οι απειλές πάντως δεν φαίνεται να πτοούν τους παραγωγούς που με ανακοινώσεις τους δίνουν ραντεβού την Παρασκευή έξω από το εργοστάσιο.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ