Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Τον Σεπτέμβριο θα αποφασίσει το Ευρωκοινοβούλιο για τα κονδύλια της ΚΑΠ


Τον Σεπτέμβριο θα αποφασίσει το Ευρωκοινοβούλιο για τα κονδύλια της ΚΑΠ

Στην ολομέλεια του Σεπτεμβρίου προγραμματίζει το Ευρωκοινοβούλιο την ψηφοφορία για την πολιτική συμφωνία που έχει επιτευχθεί σχετικά με τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020, το αποτέλεσμα της οποίας θα επηρεάσει τη μεταρρύθμιση της αγροτικής πολιτικής της ΕΕ.
Μπορεί το Ευρωκοινοβούλιο να μην συνεδριάζει τις ερχόμενες εβδομάδες λόγω των θερινών διακοπών, όμως οι εργασίες για την προετοιμασία σημαντικών νομοθετικών φακέλων συνεχίζονται. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, το ΕΚ καλείται αμέσως μετά το καλοκαίρι να αποφασίσει για θέματα που θα επηρεάσουν τη ζωή των Ευρωπαίων για πολλά χρόνια, όπως ο προαναφερθείς μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός, οι τραπεζικές μεταρρυθμίσεις, η προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς κι η προστασία των εποχιακών εργατών.
 
Στην ίδια ολομέλεια, του Σεπτεμβρίου, το ΕΚ θα κληθεί επίσης να ψηφίσει αυστηρότερους κανόνες για τα προϊόντα καπνού με στόχο την αποθάρρυνση των νέων καπνιστών, καθώς και μια πρόταση για την προώθηση πιο φιλικών προς το περιβάλλον βιοκαυσίμων.
 
Το Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζει νέο κανονισμό για τη θέσπιση ενιαίων κανόνων για την προστασία των δεδομένων στο διαδίκτυο αλλά και οδηγία για την επεξεργασία δεδομένων σε περιπτώσεις επιβολής του νόμου. Επιπλέον, η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών διεξάγει έρευνα για το σκάνδαλο Prism και θα υποβάλει έκθεση στο ΕΚ μέχρι το τέλος του έτους.
 
Τον Οκτώβριο οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν επί πρότασης για την καλύτερη προστασία ενός εκατομμυρίου εργαζομένων που αποσπώνται προσωρινά από τους εργοδότες τους σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα κάθε χρόνο.
 
Τέλος, το ΕΚ θα επιδιώξει συμφωνία με τις κυβερνήσεις στο Συμβούλιο σχετικά με την ενιαία εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου