Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Πληρωμές ύψους 290.582.769 ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Πληρωμές ύψους 290.582.769 ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησαν, κατά τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο, σε πληρωμές ενισχύσεων στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους συνολικού ποσού 290.582.769,91 ευρώ.
Πρόκειται για πληρωμές που αφορούν υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης 2012, πρόσθετες ενισχύσεις σκληρού σίτου, αιγοπρόβειου γάλακτος, ελαιολάδου, βάμβακος, μοσχίδων αναπαραγωγής και θηλαζουσών αγελάδων αλλά και πληρωμές καθεστώτων ενίσχυσης για μαστίχα Χίου, φασόλια, παραδοσιακούς ελαιώνες, εσπεριδοειδή, πατάτα, κριθάρι, μανιτάρια κ.α.
 
Με αφορμή τον απολογισμό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουμε το εισόδημα του αγρότη και του κτηνοτρόφου προχωρώντας στην έγκαιρη αποπληρωμή των υπολοίπων της ενιαίας ενίσχυσης και των πρόσθετων ενισχύσεων, ποσά που την περίοδο αυτή αναμένεται να δώσουν ανάσα στον αγροτικό κόσμο, καθώς οι αγροτικές εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι κτηνοτρόφοι θα μπορέσουν να προμηθευτούν εγκαίρως ζωοτροφές σε χαμηλότερες τιμές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι μέσα σε λίγους μήνες ενισχύσαμε τη ρευστότητα στον αγροκτηνοτροφικό τομέα με περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ».

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου