Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Παρέμβαση Σαμαρά για να αποτραπεί η φορολόγηση αγροτεμαχίων, βοσκοτόπων ζητά ο ΣΕΚ

Παρέμβαση Σαμαρά για να αποτραπεί η φορολόγηση αγροτεμαχίων, βοσκοτόπων ζητά ο ΣΕΚ

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να αποτραπεί «η καταστροφική για την κτηνοτροφία σχεδιαζόμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και βοσκοτόπων», ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Παναγιώτης Πεβερέτος.
Ολόκληρη η επιστολή του ΣΕΚ

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε εσάς ως το τελικό μας  καταφύγιο προκειμένου να αποτραπεί η καταστροφική  για την κτηνοτροφία σχεδιαζόμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και βοσκοτόπων.

Όπως  ήδη γνωρίζετε η κτηνοτροφία παρήγαγε 1.700.000 τόνους γάλα, 500.000 τόνους κρέας 110.000 τόνους αυγά.   Σήμερα  ωστόσο η παραγωγή  γάλακτος  μειώθηκε  στους 1.500.000 τόνους και  αντίστοιχες μειώσεις σημειώνονται και στα άλλα ζωικά προϊόντα. Από τη μείωση της παραγωγής μόνο του αιγοπρόβειου και του αγελαδινού γάλακτος χάθηκαν  πάνω 100 εκ. € χωρίς να  υπολογισθεί  η αξία  των μεταποιημένων προϊόντων.

Η ζοφερή αυτή κατάσταση  οφείλεται  στον  τριπλασιασμό του κόστους παραγωγής  αφού το κόστος των ζωοτροφών και γενικότερα των εφοδίων έχει ανέβει κατακόρυφα, στην  έλλειψη ρευστότητας των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων,  στην αύξηση της φορολογίας,   στην υπερχρέωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων από οφειλές σε Τράπεζες κ.α.

Ήδη κατέρρευσε το εισόδημά μας  και πάνω από 15.000  συνάδελφοι εγκατέλειψαν  το επάγγελμά τους ενώ πολλοί  είναι στα όρια της εγκατάλειψης.

Η φορολογία των αγροτεμαχίων και των βοσκοτόπων θα είναι το τελικό χτύπημα  για την εξόντωση της κτηνοτροφίας και οι επιπτώσεις  θα είναι τραγικές όχι μόνο για εμάς τους κτηνοτρόφους αλλά για την ίδια τη χώρα  αφού θα οδηγήσουν σε μεγάλες αυξήσεις των  εισαγωγών  οι οποίες επιβαρύνουν το ισοζύγιο πληρωμών της χώρας μας.


Ήδη  οι εισαγωγές κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων πλησιάζουν αθροιστικά στο ύψος των 2 δις ευρώ περίπου, καλύπτοντας σταθερά το 30% των εισαγωγών του αγροτικού τομέα, αποτελώντας τη βασική αιτία δημιουργίας ελλείμματος στο εμπορικό αγροτικό ισοζύγιο.


Τα αγροτεμάχια και οι βοσκότοποι  είναι το μοναδικό εργαλείο παραγωγής των αγροτών και των κτηνοτρόφων και όχι είδη πολυτελείας ή  χώροι διασκέδασης.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε μια κρίσιμη περίοδο που οι κτηνοτροφικές και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, ζητάμε την παρέμβασή σας για τη σωτηρία της κτηνοτροφίας της χώρας.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΚ
 
 
 
Παναγιώτης Πεβερέτος