Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

«Καμπανάκι» για το εντομοκτόνο ΡΟΓΚΟΡ από το δίκτυο οινοποιών νομού Ηρακλείου«Καμπανάκι» για το εντομοκτόνο ΡΟΓΚΟΡ από το δίκτυο οινοποιών νομού Ηρακλείου

Το δίκτυο οινοποιών νομού Ηρακλείου με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή των αμπελοκαλλιεργητών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου στην χρήση μη επιτρεπόμενων εντομοκτόνων για την ευδεμίδα.
Συγκεκριμένα, τους ενημερώνει τους για τα παρακάτω:

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση μη εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων (εντομοκτόνων) στην καλλιέργεια της αμπελου για την καταπολέμηση της ευδεμίδας.
Ένα τέτοιο εντομοκτόνο είναι π.χ το ΡΟΓΚΟΡ με δραστικη ουσια το dimethoate, του οποίου η χρήση ενώ επιτρέπεται στην καλλιέργεια της ελιάς , απαγορεύεται αυστηρά στα αμπέλια.

Ενημερώνομε τους αμπελοκαλλιεργητές ότι από σήμερα όλα τα οινοποιεία που ανήκουν στο δίκτυο ξεκινούν δειγματοληπτικούς ελέγχους στα αμπέλια  των περιοχών που δραστηριοποιείται το κάθε οινοποιείο.

Τα δείγματα θα αναλύονται σε πιστοποιημένο εργαστήριο και τα αποτελέσματα θα κοινοποιούνται σε όλα τα οινοποιεία του δικτύου ώστε να διακόπτουν τη συνεργασία με τους αμπελουργούς οι οποίοι παρανομούν.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ