Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Πανευρωπαϊκές αγροτικές κινητοποιήσεις για την νέα ΚΑΠ στις 24 Ιουνίου

Πανευρωπαϊκές αγροτικές κινητοποιήσεις για την νέα ΚΑΠ στις 24 Ιουνίου

Σε ανοικτή συνέντευξη τύπου καλούν οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca στις 24 Ιουνίου, στις 10.30 ώρα Λουξεμβούργου, έξω από το κτίριο που θα συνεδριάζει το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., προκειμένου να τονιστεί η σημασία μιας καλής συμφωνίας για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 – 2020, ώστε να τερματιστεί η αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν αγρότες και συνεταιρισμοί στο να προχωρήσουν σε σημαντικά επενδυτικά σχέδια.
Παράλληλες δράσεις θα λάβουν χώρα σε όλη την Ευρώπη. Ειδικότερα, στην Ισπανία, θα πραγματοποιηθεί μια υψηλού επιπέδου διάσκεψη με συμμετοχή χιλιάδων αγροτών. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία μια εκδήλωση εθνικού επιπέδου ως μέσο πίεσης για το σύνολο του πακέτου της ΚΑΠ που πρέπει να εγκριθεί. Ακόμη, πλήθος σχετικών δράσεων προγραμματίζεται και σε άλλες χώρες.
 
Όσον αφορά την συνέντευξη των Copa-Cogeca, θα διανέμονται φυλλάδια και ένα σχετικό «κιτ επιβίωσης», από τις 08.30 έως τις 10.30, ενώ κατά την διάρκειά της θα δοθεί η ευκαιρία στους παρισταμένους να συνομιλήσουν με αγρότες και τους προέδρους και αντιπροέδρους των δύο οργανώσεων.
 
Εντωμεταξύ, σε επιστολή που απέστειλαν, την Τρίτη 18 Ιουνίου, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και την Ιρλανδική προεδρία της Ε.Ε., οι Copa-Cogeca τονίζουν ότι με την νέα πολιτική αγροτικής ανάπτυξης πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του δασικού τομέα προκειμένου να συμβάλει στην τόνωση της οικονομίας των αγροτικών περιοχών.
 
Στέφανος Παπαπολυμέρου
papapolimerou@paseges.gr

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου