Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Σε εξέλιξη διαγωνισμός για την συνεταιριστική γεωργία στην ΚΑΠ από τις Copa-Cogeca


«Γεωργία – Συνεταιρισμοί και η ΚΑΠ» είναι το θέμα του διαγωνισμού που ξεκίνησαν, μέσω της ιστοσελίδας τους και με την βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca.
Η ανακοίνωσή του έγινε ήδη από την Δευτέρα 13 Μαΐου, εν όψει της έντασης των τριμερών συνομιλιών εκπροσώπων των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Ευρωκοινοβούλιο και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) προκειμένου να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, τον Ιούνιο, ώστε να τονιστεί η αναγκαιότητα στήριξης του αγροτικού τομέα και των συνεταιρισμών για να μπορούν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση τροφίμων (αναμένεται αύξηση της τάξης του 70% έως το 2050).
 
Η 13 Μαΐου επελέγη ως μέρα εκκίνησης του διαγωνισμού καθώς συνεδρίαζε στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., και από τις 08.30 έως τις 11.00 έξω από τους κοντινούς σταθμούς του μετρό (Schuman, Gare du Midi, Gare Centrale και Merode) διανέμονταν φρούτα και έντυπα τονίζοντας τα αιτήματα των αγροτικών οργανώσεων. Παράλληλα καλούνταν οι περαστικοί σε συμμετοχή στον διαγωνισμό, με την βράβευση των νικητών τον Σεπτέμβριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Η συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό γίνεται με την συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου μέσω της ιστοσελίδας των Copa και Cogeca, στον σύνδεσμο: http://www.copa-cogeca.eu/competition20130513.aspx
 
Για το ερωτηματολόγιο (στα αγγλικά) επισκεφθείτε στον σύνδεσμο: http://www.copa-cogeca.eu/img/user/files/Compet_FORM_EN.pdf

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου