Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Αγορές Αγροτών-Τοπική Ανάπτυξη και άλλα απο την Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-5-2013

Μεστό διήμερο προβληματισμού, από την Κυριακή (Σέρρες, 19-5-2013), στην Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013, στις 21.00, στην Μεσοκώμη του Δήμου Εμμ. Παππά Σερρών, ζούνε οι Νέοι Αγρότες Σερρών, και όσοι άλλοι συμπολίτες επιθυμούν, με οργάνωση της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών.
Στις 19/5/2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην νομαρχίας Σερρών ο κ. Λεωνίδας Ραβανός, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας, παρουσίασε τις εμπειρίες του από την λειτουργία της πρώτης, στην Ελλάδα, Αγοράς Αγροτών-Farmers Market στην Πρέβεζα και την ανάγκη να βρουν διέξοδο προς τους καταναλωτές τα αγροτικά προϊόντα, χωρίς πολυεπίπεδη διαμεσολάβηση, η οποία στην Ελλάδα κοστίζει 5-8 φορές (κατά την ΠΑΣΕΓΕΣ 15 φορές) επάνω στην τιμή παραγωγού, όπως φεύγει από το χωράφι ή παραδίδεται στον τοπικό Συνεταιρισμό.
Την Δευτέρα, 20 Μαΐ 2013, στις 21.00, στον αυλόγυρο των γραφείων της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών, στην Μεσοκώμη, οι Νέοι Αγρότες ξεκινούν την συζήτηση για την ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, με συντονιστή τον κ. Δημήτριο Μιχαηλίδη και προσκεκλημένο εισηγητή τον κ. Δημήτριο Τσουκαλά, πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας.
Σήμερα η Ανάβρα είναι από τα ελάχιστα παραδείγματα σε όλη την Ελλάδα που δίνουν ελπίδα. Η Εθελοντική Οργάνωση ΑΝΑΒΡΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ για το περιβάλλον, την αειφορία και τον Πολιτισμό-ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ανάβρας και το Δήμο Αλμυρού, προσπαθούν να καταφέρουν ένα ακόμη ακατόρθωτο -από πρώτη ματιά- εγχείρημα: Ένα μικρό χωριό που κατάφερε το «θαύμα», να συνεχίσει να ευημερεί και να εξελίσσεται σε πείσμα νομικών και φυσικών προσώπων, και κόντρα σε δύσκολους καιρούς και κρίσεις κάθε είδους.
Οι Νέοι Αγρότες πιστεύουν ότι μπορεί να είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας η ύπαρξη προσωπικού πλάνου καριέρας και ζωής και ακολούθως το επιχειρησιακό σχέδιο της δραστηριότητας που πρόκειται να αναπτυχθεί, όμως και τα δύο πρέπει να έχουν σαν βάση ένα Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, χωρίς το οποίο δεν μπορούν να οικοδομηθούν κανένα από τα δύο, ούτε το προσωπικό, ούτε το επιχειρησιακό κομμάτι.
Άλλωστε, η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών, όπως μας είπε ο  πρόεδρος της κ Σταύρος Δελεφέρης (6975656920), οργανώνει εργαστήριο «Υποστήριξη Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» την Τετάρτη, 12 Ιουν 2013, στις 11.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας Σερρών, στα πλαίσια του έργου farmsUP, που συντονίζει στην Ελλάδα η ΜΙΛΗΤΟΣ.
Η προσπάθεια της ΕΝΑ Σερρών να ανταποκριθεί στις επιτακτικές ανάγκες της αγροτικής επιχειρηματικότητας σήμερα, που η πατρίδα χρειάζεται, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, την συμβολή του αγροτικού τομέα, θα συνεχισθεί με συμμετοχή εκπροσώπου σε συνάντηση στο Ευρωκοινοβούλιο (18-20/6/2013) για τις ορεινές, μειονεκτικές & νησιώτικες περιοχές, με συμμετοχή στην συνάντηση των Νέων της Υπαίθρου (Πρέβεζα, 6-8/9/2013) και συμμετοχή στο Πανελλήνιο Συνέδριο farmsUP (Ναύπλιο, 15/10/2013)

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου