Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα επιδότησης "μεροκάματου" στον αγροτικό τομέα

Πρόγραμμα επιδότησης

Την εκπόνηση και την περαιτέρω υλοποίηση ενός προγράμματος επιδότησης "μεροκάματου" για αγροτικές εργασίες προανήγγειλε μιλώντας στη βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Βεβαίως πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες έχει γίνει αναφορά σ' 'ενα τέτοιο πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο το ζήτημα να έχει προχωρήσει.
Πρόθεση του υπουργείου Εργασίας, είπε ο υφυπουργός, ο οποίος και στο παρελθόν έχει δώσει στοιχεία για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μιλώντας στο κοινοβούλιο, είναι να συνεργαστεί με το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κάτι το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήδη συμβαίνει.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την επιδότηση του μεροκάματου ή των ασφαλιστικών εισφορών για κάποιες αγροτικές εργασίες στις συγκομιστικές περιόδους διαφόρων προϊόντων.

Καθώς φαίνεται στα δυο υπουργεία «ποντάρουν» στο γεγονός ότι οι συγκομιστικές εργασίες πραγματοποιούνται για αρκετούς μήνες στη χώρα μας, από το Φεβρουάριο έως και το Δεκέμβριο.

Πάντως τα ποσά τα οποία θα διατεθούν δεν θα είναι ιδιαιτέρως μεγάλα, θα συνιστούν δε ένα απλό βοήθημα, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι κατ’ αυτό τον τρόπο ίσως μυηθούν στις αγροτικές εργασίες και επιστρέψουν στη… γη άτομα που προηγουμένως δεν είχαν καμιά επαφή μαζί της.

Αλέξανδρος Μπίκας

mpikas@paseges.gr
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου