Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Άτυπη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. από 26 έως 28 Μαΐου

Άτυπη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. από 26 έως 28 Μαΐου

Άτυπη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας διοργανώνεται από την Ιρλανδική προεδρία της Ε.Ε., από την Κυριακή 26 έως την Τρίτη 28 Μαΐου, στο Δουβλίνο, ενόψει της ολοκλήρωσης των τριμερών διαπραγματεύσεων για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Στην εν λόγω σύνοδο αναμένεται να συγκεντρωθούν οι υπουργοί των κρατών μελών της Ε.Ε., αλλά και των υποψήφιων χωρών, μαζί με τον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, τον πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας.
 
Η άτυπη σύνοδος θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια μιας πολύ κρίσιμη περιόδου για τη νέα ΚΑΠ, της περιόδου 2014-2020, καθώς οι υπουργοί Γεωργίας βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία καθώς ολοκληρώνονται οι προβλεπόμενοι τρίλογοι μεταξύ των τριών θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. (της Επιτροπής, του Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου).

«Η προβλεπόμενη συμφωνία αναμένεται στο επόμενο Συμβούλιο υπουργών στις 24 και 25 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, στα πλαίσια μιας μεγάλης συμβιβαστικής συμφωνίας στη λογική "τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί, αν δεν συμφωνηθούν όλα"», όπως άλλωστε ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας κ. Simon Coveney.
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου