Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Πώς θα λειτουργήσουν τα σφαγεία τις ημέρες του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα σφαγεία τις ημέρες του Πάσχα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χατζηδιάκου συνάντηση εργασίας αναφορικά με την λειτουργία των σφαγείων της Περιφέρειας εν όψει των εορτών του Πάσχα. Στην συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Φυτώρειο Α.Ε. και Περιφερειακή Σύμβουλο κα. Τζένη Φάκκα, η οποία έχει την ευθύνη διαχείριση τους, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντώνη Χατζηϊωαννου, ο Αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας, ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Ψυλλάκης, ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Ηλίας Οικονομίδης, και ο γεωπόνος του Δήμου Ρόδου κ. Γιώργος Μανιώτης.
Κεντρικό θέμα των συζητήσεων αποτέλεσε η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων και των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες λόγω εορτών ανάγκες της τοπικής αγοράς. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε εκτός από το κεντρικό σφαγείο της Περιφέρειας στο Τσαϊρι να λειτουργήσει και το σφαγείο που βρίσκεται στον Έμπωνα για το χρονικό διάστημα 20/04 -2/05. Παράλληλα, και λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία αποφασίστηκε να μην γίνει καμία αύξηση στις τιμές των σφάγειων.


Επίσης επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλοι οι κανόνες υγιεινής, σχετικά με τη σφαγή των ζώων, για αυτό αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα σύσκεψη στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή του Σ.Δ.Ο.Ε, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και του Συλλόγου Κρεοπωλών για τη διενέργεια επιπλέον ελέγχων παράνομης σφαγής των ζώων, την παραπάνω χρονική περίοδο.
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου