Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Το ΥπΑΑΤ στηρίζει την καλλιέργεια ψυχανθών

Το ΥπΑΑΤ στηρίζει την καλλιέργεια ψυχανθών

«Συνεπείς με την προσπάθειά μας για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας, μετά την έγκριση και την πληρωμή του de minimis, ενισχύουμε σε κάθε δράση μας την προσπάθεια παραγωγής ντόπιων πρωτεϊνούχων ζωοτροφών για λύσουμε μακροπρόθεσμα το πρόβλημα επιβίωσης της κτηνοτροφίας» δήλωσε στις 15 Μαρτίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, σχετικά με την υποστήριξη της καλλιέργειας των ψυχανθών.
Συνεχίζοντας την δήλωσή του ο υπουργός ανέφερε: «Στο πλαίσιο αυτό ενισχύσαμε ιδιαίτερα την Επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου όσων ασχολούνται με την παραγωγή σπόρων ψυχανθών για τροφές και ζωοτροφές, αυξάνοντας την επιστροφή κατά 5 Ευρώ το στρέμμα λόγω των ιδιαίτερων αναγκών της σποροπαραγωγής των ψυχανθών. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε ένα μήνυμα ότι εννοούμε στην πράξη την αλλαγή πολιτικής ώστε να έχουμε σπόρους για την αναγκαία καλλιέργεια τροφών και ζωοτροφών.
 
Επίσης είμαστε σε επαφή με διάφορες Ενώσεις και επιχειρήσεις ώστε μέσα από τη συμβολαιακή γεωργία και με εργαλείο την Ενιαία Ενίσχυση και την Εξισωτική Αποζημίωση, να μπορέσουμε οι κτηνοτρόφοι να διασφαλίσουν τις αναγκαίες ζωοτροφές σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές».
ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ