Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Σε εκκαθάριση οδηγείται η ΕΑΣ Λάρισας



Σε εκκαθάριση οδηγείται η ΕΑΣ Λάρισας

Η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων καθώς και της αγωγής του Συνδέσμου Εργαζομένων, από το δικαστήριο της Λάρισας, επιτρέπει στον εκκαθαριστή (διοίκηση της ΕΑΣ) να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες για την εκκαθάριση της Συνεταιριστικής Οργάνωσης . Μιλώντας στο Δίκτυο της Θεσσαλίας της ΕΡΑ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας κ. Χρήστος Σιδερόπουλος τόνισε ότι με την απόφαση αυτή του δικαστηρίου ανοίγει ο δρόμος για την εκκαθάριση της δευτεροβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης. Ήδη έχει καταγραφεί η περιουσιακή κατάσταση της ΄Ενωσης καθώς και οι υποχρεώσεις της προς τρίτους. Ο πίνακας υποχρεώσεων είναι σχετικά έτοιμος και οι προβλεπόμενες διαδικασίες θα τρέξουν πιο γρήγορα.
Σε πρώτη φάση θα διαπραγματευτούμε με το δημόσιο όπου οφείλονται περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ, προσφέροντας ως αντάλλαγμα το εμπορικό κέντρο Gaea (7.000 τμ.) για την στέγαση του ΙΚΑ η των εφοριών. Αν αυτό γίνει τότε η νέα διοίκηση της Ένωσης θα έχει απαλλαγεί σε μεγάλο ποσοστό από τα χρέη της, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας που σημείωσε ότι δεν υπάρχουν νικητές ούτε ηττημένοι αναφερόμενος στη δικαστική διαμάχη με τους 144 εργαζόμενους.

Σημειωτέον ότι η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων του Συλλόγου Εργαζομένων δεν επηρεάζει τις μισθολογικές – ασφαλιστικές υποχρεώσεις της Ένωσης προς τους εργαζόμενους, εκ των οποίων κάποιοι θα κληθούν να υπογράψουν νέες συμβάσεις με τη νέα διοίκηση του πρωτοβάθμιου συνεταιρισμού που αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να συζητήσει την εκμίσθωση των εργοστασίων της Ενωσης (ελαιουργείο, δυο εκκοκκιστήρια, τυροκομείο και Βιοζέλ).
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου