Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κέρδισε τους μανάβηδες το farmers’ market Πρέβεζας

Αλεξανδρής Πέτρος|

Με κάθε τρόπο προσπαθούν να σαμποτάρουν τα farmers’ markets όσοι θεωρούν ότι πλήττονται από τη λειτουργία τους. Σε αυτή τη μάχη έχουν επιστρατεύσει και νομικά μέσα, όπως έγινε στην περίπτωση της Πρέβεζας.
ο Πρωτοδικείο της πόλης, όμως, απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο τοπικός Σύλλογος Οπωροπωλών –Παντοπωλών εναντίον της πρώτης πιλοτικής αγοράς αγροτών.

Οι οπωροπώλες υποστήριζαν το αίτημά τους για άμεση αναστολή της λειτουργίας της αγοράς, με το επιχείρημα ότι σε αυτήν δραστηριοποιούνται και άτομα τα οποία εμφανίζονται ως παραγωγοί ωστόσο διαθέτουν προϊόντα που δεν παράγουν οι ίδιοι.

Το Πρωτοδικείο απεφάνθη ότι η εξέταση της αναστολής λειτουργίας της αγοράς δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του και προχώρησε στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων, δίνοντας το δικαίωμα στους αιτούντες να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια.

«Η αγορά αγροτών της πόλης μας συνεχίζει να λειτουργεί νόμιμα με όλες τις σχετικές άδειες που απαιτούνται», δήλωσε στην Agrenda o πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) Πρέβεζας, Λεωνίδας Ραβανός.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ο σκοπός της λειτουργίας της αγοράς αγροτών δεν είναι κερδοσκοπικός, κάτι που υποστηρίζει η αντίπαλη πλευρά.

Πρόσθεσε πως το εγχείρημα αγκάλιασαν από την αρχή όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ο δήμος, ο σύλλογος γεωπόνων κ.λπ., ενώ κατέληξε πως το εγχείρημα ενίσχυσε τον υγιή ανταγωνισμό αλλά και τη συνεχή ροή προϊόντων, όλο τον χρόνο.
Ακόμα πιο καυστική ήταν η ανακοίνωση της ΕΝΑ Πρέβεζας η οποία άφησε αιχμές για συγκεκριμένα συμφέρονται και σκοπιμότητες πίσω από την προσπάθεια να μπει «φρένο» στο εγχείρημα του νέου farmers’ market.

Τέλος, ο δήμαρχος Πρέβεζας είπε σχετικά: «Σε μια δύσκολη χρονική περίοδο η λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς κρίνεται αναγκαία. Σκοπός της οποίας είναι οι καταναλωτές να έχουν την ευκαιρία να προμηθεύονται αγροτικά προϊόντα σε πιο φθηνές τιμές απευθείας από τον παραγωγό, οι δε παραγωγοί να αυξήσουν και αυτοί το εισόδημά τους.»

Πηγή :agronews .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου