Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Νέος συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων στο Δερβένι Θεσσαλονίκης.

Νέος συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων

Σε φορέα διαχείρισης του γάλακτος των συνεταιριστών μελών του, με ημερήσια ποσότητα που θα ξεπερνά κατά πολύ τους 250 τόνους, εξελίσσεται ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Ελληνικής Αγελαδοτροφίας, με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του, στο Δερβένι Θεσσαλονίκης.
Με την επωνυμία, πλέον, Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Ελληνικής Αγελαδοτροφίας Μακεδονίας-Θράκης και με βασικό στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των γαλακτοπαραγωγών μελών του και της ελληνικής γαλακτοπαραγωγής, ο συνεταιρισμός θέτει τα θεμέλια για τη συνολική διαχείριση του παραγόμενου γάλακτος, από τις αγελαδοτροφικές μονάδες των συνεταιριστών μελών του, και την απευθείας πώλησή του και σε ενιαία τιμή στις βιομηχανίες γάλακτος.

Παράλληλα, ο συνεταιρισμός, διατηρεί και επεκτείνει τη δράση του σε ότι αφορά στις συμφωνίες για μαζικές προμήθειες, στις καλύτερες δυνατές τιμές, των απαραίτητων εφοδίων για τη λειτουργία των αγελαδοτροφικών μονάδων.

Στη δυναμικότητα του Συνεταιρισμού εντάσσονται μεγάλες, μεσαίες αλλά και μικρές μονάδες, από το Βορειοελλαδικό χώρο, ενώ, σημαντικός συνεργάτης – μέλος της και πρωτεργάτης στη δημιουργία του, είναι ο φορέας Ένωση Φυλής Χολστάϊν Ελλάδος.

Από τη γενική συνέλευση του Προμηθευτικού –Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Ελληνικής Αγελαδοτροφίας Μακεδονίας – Θράκης, εκλέχθηκε το πρώτο της διοικητικό συμβούλιο, το οποίο και ανέλαβε, έως και τη συνεδρίασή του στις 26 Ιανουαρίου 2013, να πραγματοποιήσει, ενημερωτικές συγκεντρώσεις στις περιοχές που δραστηριοποιούνται τα μέλη του.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού, συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής σύνθεση:
Πρόεδρος, Ηλίας Κοτόπουλος (Ξάνθη)
Αντιπρόεδρος, Κώστας Μουρατίδης (Θεσσαλονίκη)
Γραμματέας, Χρήστος Βουλγαρέλης (Ξάνθη)
Ταμίας, Στέλιος Χαριζάνης (Θεσσαλονίκη) και
Μέλη, Στέφανος Μπακαρτζάκης (Κιλκίς), Σβεντζίδης Θεόδωρος (Σέρρες), Αντώνης Κούτρας (Κομοτηνή), Βαγγέλης Σαραντόπουλος (Λευκαδιά Νάουσας), Γιώργος Τουμπέλης (Κιλκίς), ως τακτικά και Θεοδόσης Αδαμάκης (Έβρος), Κώστας Κεφαλάς (Θεσσαλονίκη) και Σάκης Παπάζης (Λητή Θεσσαλονίκης), ως αναπληρωματικά.

Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει και ο Θανάσης Βασιλέκας (Καβάλα), ως πρόεδρος της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ