Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Τροπολογίες για αγροτικά φωτοβολταϊκά και πλαφόν στο τέλος ΑΠΕ 
Η παράταση κατά δύο μήνες του χρόνου ισχύος των αδειών για αγροτικά φωτοβολταϊκά και η κατακύρωση της τιμής αναφοράς, που αυτά είχαν εξασφαλίσει, προβλέπεται με τροπολογία - που έχει κατατεθεί στη Βουλή - στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα «Διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου ή/και προϊόντων πετρελαίου και άλλες διατάξεις».
Επίσης, με άλλη τροπολογία που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο μπαίνει πλαφόν στο ύψος τού τέλους υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), που καλούνται να καταβάλλουν οι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές ρεύματος.

Το σχέδιο νόμου βρίσκεται προς συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο υφυπουργός, Α. Παπαγεωργίου, το πλαφόν ορίζεται στο 1 εκ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου να περιορίσει την επιβάρυνση τού ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων, που -σύμφωνα με εκτιμήσεις της βιομηχανίας- έχει αυξηθεί κατά 35% την τελευταία διετία.
 

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ