Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Αύξηση τιμής στο γάλα ζητούν οι κτηνοτρόφοι του συνεταιρισμού "Δωδώνη"




Οι κτηνοτρόφοι του Πανηπειρωτικού Συνεταιρισμού Δωδώνη επισημαίνουν προς τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας πως δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει την τιμή αγοράς του προϊόντος και πως θα πρέπει να προβεί σε καθορισμό τιμής άμεσα, καθώς τα κόστη παραγωγής είναι υψηλά.

Η επιστολή

Σε συνέχεια του υπομνήματος που σας αποστείλαμε στις 03.12.2012 και της ολιγόλεπτης συνάντησης που είχαμε στις 05.12.2012 όπου δε συζητήθηκε το θέμα των τιμών αν και βρισκόμαστε στον 3ο μήνα της γαλακτοκομικής περιόδου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή δίνονταν το πριμ, ανάλογα με τα οικονομικά αποτελέσματα της Βιομηχανίας του προηγούμενου έτους και είναι λάθος αυτό που μας είπατε ότι έχουμε δύο χρόνια να το πάρουμε. Επίσης το Δεκέμβριο δίνονταν οι προκαταβολές στους Αγελαδοτρόφους.

Σας γνωρίζουμε ότι το κόστος των ζωοτροφών έχει υπερδιπλασιαστεί συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, όπως επίσης έχει αυξηθεί και η τιμή πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος.

Με αυξημένο το κόστος της διατροφής η παραγωγή του γάλακτος επόμενο είναι να μειωθεί, όπως και η εισκόμιση στη Βιομηχανία.


Ζητάμε αύξηση στην τιμή του γάλακτος, ώστε να καλύψουμε το κόστος παραγωγής για να σταθεί στα πόδια της η Κτηνοτροφία και κατ’ επέκταση και η Βιομηχανία.

Έδρα: Δήμος Πρέβεζας

Τηλ. - Fax: 26820 32492  Κιν. 6944714946

Λούρος Πρέβεζας, 13/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου