Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ερώτηση του Γ. Στύλιου Βουλευτή Αρτας για το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής»



Ερώτηση του Γ. Στύλιου για το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Άρτας Γιώργος Στύλιος.
Ο κ. Στύλιος στην ερώτησή του επισημαίνει ότι στη σημερινή Ελλάδα όπου μαστίζεται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση, η στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στήριξης της οικονομίας και εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα όπως τονίζει ο κ. Στύλιος  την περίοδο που η ανεργία ανεργία έχει ξεπεράσει το 50%, ο αγροτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει διέξοδο και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ειδικά σε μια χρονική στιγμή που έχει παρατηρηθεί εγκατάλειψη της υπαίθρου και μετακίνηση προς τις αστικές περιοχές. Ο κ. Στύλιος συνεχίζοντας την ερώτηση του υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» αποτελεί το μοναδικό αναπτυξιακό εργαλείο για τον αγροτικό τομέα και η μοναδική ίσως ελπίδα των αγροτών, υπό τις παρούσες συνθήκες,  για να εκσυγχρονίσουν της διαδικασίες παραγωγής και όχι μόνο. Στην περίπτωση της στήριξης των νέων αγροτών το πρόγραμμα αποτελεί πηγή οικονομικής και κοινωνικής αναζωογόνησης της δοκιμαζόμενης Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Καταλήγοντας ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:
•Σε τι ποσοστό έχει φτάσει η απορρόφηση του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»;
•Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο για την επίσπευση των διαδικασιών απορρόφησης;
•Τι μέριμνα θα ληφθεί προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση νέων αγροτών από το πρόγραμμα;

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Στύλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στις Βρυξέλλες και στις συνομιλίες που είχα με ευρωπαίους αξιωματούχους διαπίστωσα την ύπαρξη αναξιοποίητων πηγών χρηματοδότησης που θα συνεισέφεραν στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας ειδικά για τους νέους. Μεταξύ των προγραμμάτων που παραμένουν αναξιοποίητα είναι και το Αλέξανδρος Μπαλτατζής τα κονδύλια του οποίου προορίζονται για τους Έλληνες αγρότες και την ελληνική ύπαιθρο. Με την ερώτηση που κατέθεσα και στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών αρμοδιοτήτων μου καλώ το αρμόδιο Υπουργό να επισπευσθεί τις διαδικασίες απορρόφησης και να διευκολύνει τη χρηματοδότηση των νέων αγροτών.»

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου