Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Στην Πρέβεζα θα λειτουργήσει το πρώτο πιλοτικό farmers market σύμφωνα με τον Τσαυτάρη.

Ποδαρικό θα κάνει σύντομα το πρώτο farmers marketΟ Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, γνωστοποίησε τη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου  πως  πολύ σύντομα θα εγκαινιαστεί το πρώτο πιλοτικό Farmers Markets στην Πρέβεζα, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι  προσπάθειες για την δημιουργία κι λειτουργία των Δημοπρατηρίων Αγροτικών Προϊόντων.
Ο κ. Τσαυτάρης άλλωστε την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, πραγματοποίησε συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Αγροτών που υποστηρίζει την προσπάθεια του υπουργού προς την εναλλακτική κατεύθυνση των farmers market.
Στο κλιμάκιο της Π.Ε.Ν.Α. συμμετείχαν ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας κύριοι Γιαννόπουλος Βασίλης και Πολυμενάκος Λεωνίδας αντίστοιχα καθώς και οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Ν.Α από την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας Λεωνίδας Ραβανός , Κώστας Τζίμας και από Ε.Ν.Α. Λακωνίας και ο Δημήτρης Σταματάκος .Η Π.Ε.Ν.Α. ενημέρωσε τον κύριο Τσαυτάρη εν όψη της διαβούλευσης που γίνετε για την θεσμοθέτηση των αγροτικών αγορών (farmers market ) και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι αγροτικές αγορές φέρνοντας για παράδειγμα την πειραματική αγροτική αγορά που λειτουργεί από την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας εδώ και 4 περίπου μήνες στην πόλη της Πρέβεζας αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Ο κύριος Γιαννόπουλος τόνισε οι αγροτικές αγορές πρέπει να είναι ανεξάρτητες και οργανωμένες από τους συμμετέχοντες παραγωγούς με εκλεγμένη διοίκηση αλλά και με την συμβολή της δημοσιάς διοίκησης τόσο στον έλεγχο αλλά και στην έκδοση της άδειας συμμετοχής.Ο κύριος Πολυμενάκος επισήμανε την προσπάθεια της Π.Ε.Ν.Α. στην αναδιοργάνωση και καλύτερη προώθηση των αγροτικών προϊόντων μέσα από τις αγροτικές αγορές – δημοπρατήρια αλλά και την ενίσχυση της ρευστότητας που χρειάζονται οι νέοι αγρότες στην δύσκολη στιγμή που περνά η πατρίδα μας.
Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : agronews.gr