Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

ΣΕΚ: Μήπως να φορολογηθεί και το κατούρημα των ζώων


Με μια ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΣΕΚ κ. Παναγιώτης Πεβερέτος σχολίασε τα μέτρα που συζητούνται και τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν το σύνολο των κτηνοτρόφων και το ύψος της συνολικής παραγωγής γάλακτος και κρέατος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Μετά τα βάναυσα μέτρα  που προωθεί η κυβέρνηση σε βάρος των ήδη εξαθλιωμένων  αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά και των συνταξιούχων αγροτών που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ
-          κατάργηση της  13ης  και  14ης  αγροτικής σύνταξης
-          μείωση του ποσοστού επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες  και ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους από το 11% στο 6% 
-          αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη 

Η Τρόικα και οι μνημονιακοί υπόδουλοί της χτύπησαν εκ νέου. Έφθασαν στο σημείο να προτείνουν επιβολή φόρου στα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια και  τους  βοσκότοπους, τους πλέον κρίσιμους συντελεστές αγροτικής παραγωγής, το μοναδικό εργαλείο παραγωγής των αγροτών και των κτηνοτρόφων, γιατί φαίνεται τα θεωρούν είδος πολυτελείας.

Αφού δεν έμεινε τίποτε άλλο πια για να φορολογήσουν τους προτείνουμε να φορολογήσουν το κατούρημα των ζώων. Με δεδομένο ότι κατουράνε τουλάχιστον 15 φορές την ημέρα  αντιλαμβάνεστε τι φόροι θα εισπραχτούν.

Αφού δεν υπάρχει πλέον ίχνος φιλότιμου  και ντροπής σε αυτούς που μας κυβερνούν  δεν απομένει τίποτε άλλο στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους παρά μόνο ο αγώνας για να σταματήσουμε τη λαίλαπα  αυτή των νέων μέτρων.
                                                                                  

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚ

Παναγιώτης Πεβερέτος

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ