Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Πράσινο φως από την Commission για ενισχύσεις στην κτηνοτροφία


Πράσινο φως από την Commission για ενισχύσεις στην κτηνοτροφία

Θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση έλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τα αιτήματα του για υποστήριξη της κτηνοτροφίας, σε αυτή τη δύσκολη εποχή, ειδικά με τη ραγδαία άνοδο των τιμών των ζωοτροφών. Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει έγκαιρα το paseges.gr.
Οι προσπάθειες του υπουργείου, τόσο στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας- Αλιείας της Ε.Ε στην Κύπρο, όσο και στο τακτικό Συμβούλιο των Υπουργών, στις 24 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες, έφεραν αποτέλεσμα.
 
Συγκεκριμένα, με επιστολή που απέστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Dacian Cioloş, στο ΥΠΑΑΤ, κάνει γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει το πράσινο φως και τη συγκατάθεσή της σε όλα τα αιτήματα που είχε θέσει ο υπουργός κ. Τσαυτάρης.
 
Ειδικότερα, επιτρέπει, τόσο την οικονομική υποστήριξη των αγροτών από διάφορα μέτρα τη στιγμή αυτή, όσο και τη μακροπρόθεσμη επίλυση του προβλήματος του μεγάλου κόστους εισαγόμενων πρωτεϊνούχων ζωοτροφών, όπως της σόγιας, με το να υιοθετήσει την υποστήριξη των ψυχανθών τόσο στον τόπο μας, αλλά και σε όλα τα Κράτη –Μέλη, καθώς, όπως δηλώνει στην επιστολή του ο κ. Cioloş, η Ευρώπη με έγγραφο που θα επικοινωνήσει  σε όλα τα Κράτη-Μέλη, θα δηλώσει ότι την πρόταση αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης την υιοθετεί, προκειμένου να γίνει μέτρο σε όλα τα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε, που αυτή τη στιγμή επίσης έχουν πρόβλημα ζωοτροφών.
 
Σημειώνεται πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ