Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αποχώρησαν οι ΕΑΣ από την Γενική Συνέλευση της Δωδώνης



Αποχώρησαν οι ΕΑΣ από την Γενική Συνέλευση της Δωδώνης

Επιλέγοντας σκληρή αντιπαράθεση με την νέα διοίκηση της «Δωδώνης» οι Ενώσεις-μέτοχοι μειοψηφίας, καταθέτοντας μια αναλυτική δήλωση κατά την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, αποχώρησαν δείχνοντας εμπράκτως την αντίθεσή τους στην αναγνώρισή της.
Σύμφωνα με τις Ενώσεις, ο ειδικός εκκαθαριστής φυγομαχεί, ενώ υποστήριξαν ότι παρανομεί και το θέμα το κρίνουν τα Δικαστήρια.
 
Όπως τονίζουν στο κείμενο, η μεταβίβαση των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας, που επικαλείται ο δήθεν νέος μέτοχος, είναι παράνομη και άκυρη, γιατί έχει γίνει αντίθετα στο νόμο και στο Καταστατικό της Δωδώνη.
 
Το καταστατικό της Δωδώνη προβλέπει ότι οι μετοχές της είναι δεσμευμένες και απαιτείται έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη μεταβίβασή τους. Η έγκριση δε αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου παρέχεται μόνον όταν η μεταβίβαση των μετοχών διασφαλίζει την τήρηση του σκοπού και των κανόνων λειτουργίας της εταιρίας. Και, σε κάθε περίπτωση, παρέχεται δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους όταν μέτοχος επιθυμεί να μεταβιβάσει τις μετοχές του.
 
Τίποτε από αυτά δεν τηρήθηκε στη δήθεν μεταβίβαση των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας στην εταιρία TODYRO LIMITED Για το λόγο αυτό η εταιρία αυτή δεν έχει αποκτήσει την ιδιότητα του μετόχου της Δωδώνη.
 
«Δεν μπορεί, επομένως, να λάβει χώρα Γενική Συνέλευση στην οποία θα παρίσταται ως μέτοχος η εταιρία αυτή. Αποχωρούμε, λοιπόν, επειδή αρνούμεθα τη νομιμότητα αυτής της Γενικής Συνέλευσης και καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τον ειδικό εκκαθαριστή, για τις παρελκυστικές του διαδικασίες και την κατάφωρη παραβίαση του νόμου, τονίζοντας ότι θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και την αποκατάσταση της νομιμότητος», τονίζεται στη δήλωση.
 
Επικοινωνιακές κινήσεις
 
Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος της Δωδώνης Μάικλ Ο' Νηλ, θέλοντας να καλλιεργήσει το φιλολαϊκό του προφίλ, πραγματοποίησε συνάντησε με μία μικρή ομάδα κτηνοτρόφων στο Δελβινάκι. Από τους εκατοντάδες κτηνοτρόφους της περιοχής του Πωγωνίου παρέστησαν ελάχιστοι σε μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καφενείο του χωριού.
 
«Είμαστε υπερήφανοι για όλους σας, για τη ΔΩΔΩΝΗ που αγαπάτε, για την ιδιαίτερα ξεχωριστή περιοχή της Ηπείρου, θα επενδύσουμε και εμπειρία και χρήματα για να κάνουμε τη γαλακτοβιομηχανία ακόμη μεγαλύτερη ...», ανέφερε στη συνάντηση όπως μεταφέρεται στην ανακοίνωση τύπου της γαλακτοβιομηχανίας.
 
Να σημειωθεί πάντως μέχρι τώρα από τη νέα διοίκηση της Δωδώνης δεν έχει γίνει η παραμικρή ανακοίνωση για τις τιμές που θα δοθούν κατά την τρέχουσα γαλακτοκομική περίοδο.
 
Αναβολή  δίκης
 
Αναβολή για την 1η Φεβρουαρίου έλαβε η δίκη των Χριστόδουλου Μπαλτογιάννη, Προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων και Μιχάλη Τζίμα, Προέδρου των κτηνοτρόφων Ηπείρου, οι οποίοι μηνύθηκαν από την νέα διοίκηση της «Δωδώνη» με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν όταν έγινε γνωστή η ανακοίνωση, από την πλευρά του εκκαθαριστή της ATE, ότι ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών της Δωδώνη, ύψους 67,7%, που κατείχε η τράπεζα, στην κοινοπραξία Strategic Initiative – Simos Foods.
 
Ασφαλιστικά μέτρα
 
Παράλληλα, αναβολή για τις 3 Δεκεμβρίου έχει λάβει και η υπόθεση εκδίκασης των ασφαλιστικών για την Δωδώνη. Οι ΕΑΣ κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας και των συμβούλων της, υποστηρίζοντας ότι ο διαγωνισμός καταστρατήγησε το καταστατικό της Δωδώνης, βάσει του οποίου οι τοπικοί μέτοχοι διατηρούν «δικαίωμα προτίμησης» σε κάθε απόπειρα πώλησης της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου