Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το «πρασίνισμα» των ενισχύσεων στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.



Το «πρασίνισμα» των ενισχύσεων στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.

Οι δυνατότητες «πρασινίσματος» των άμεσων ενισχύσεων των αγροτών, σε ποσοστό 30% σύμφωνα με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την νέα ΚΑΠ, θα βρεθούν στο επίκεντρο της διήμερης συνεδρίασης των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε., την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του διαλόγου που συνεχίζεται για την τελική μορφή που θα έχουν οι προτάσεις που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, η οποία θα ισχύσει για το διάστημα από το 2014 έως το 2020, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε τρεις από τους τέσσερις νέους κανονισμούς, οι οποίοι αφορούν:
  • τις άμεσες ενισχύσεις και ειδικότερα το «πρασίνισμά» τους κατά 30% με μέτρα όπως η διατήρηση μόνιμων βοσκοτόπων, η αμειψισπορά των καλλιεργειών καθώς και η διατήρηση ενός ποσοστού 7% οικολογικού χώρου εστίασης σε κάθε γεωργική εκμετάλλευση.
  • την κοινή οργάνωση της αγοράς αγροτικών προϊόντων, όπου περιλαμβάνεται και το καθεστώς των ποσοστώσεων της ζάχαρης για την οποία προτείνεται η κατάργησή τους το 2015, ενώ υπάρχουν και απόψεις για την διατήρησή τους έως το 2020.
  • και ο προτεινόμενος κανονισμός για την αγροτική ανάπτυξη, ο οποίος θα πρέπει να εξεταστεί ως σύνολο και ως πακέτο με άλλους κανονισμούς της Ε.Ε.
 
Στα θέματα αλιείας, το Συμβούλιο θα ασχοληθεί με τις αλιευτικές δυνατότητες για ορισμένα αποθέματα βαθέων υδάτων για το 2013 και το 2014, ενώ θα διεξαχθεί και η καθιερωμένη ετήσια διαπραγμάτευση μεταξύ ΕΕ και Νορβηγίας.
 
Ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου, κ. Σοφοκλής Αλετράρης θα προεδρεύσει της συνάντησης, ενώ θα παραβρεθούν και οι Επίτροποι: Γεωργίας και την Αγροτικής Ανάπτυξης Dacian Cioloş, Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, και Υγείας και τους Καταναλωτών Tonio Borg.
 
Οι δημόσιες συνεδριάσεις και οι συνεντεύξεις Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου στην εξής διεύθυνση: http://video.consilium.europa.eu

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου