Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΣΕΚ: Τελικό χτύπημα για την αγελαδοτροφία μας τυχόν επιμήκυνση της κατανάλωσης φρέσκου γάλακτος



ΣΕΚ: Τελικό χτύπημα για την αγελαδοτροφία μας τυχόν επιμήκυνση της κατανάλωσης φρέσκου γάλακτος


Την πλήρη άρνηση των κτηνοτρόφων παραγωγών αγελαδινού γάλακτος για την επιχειρούμενη επιμήκυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος, δήλωσαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Προεδρείου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, κατά την διάρκεια συνάντησης με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Αθανάσιο Σκορδά, παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Στεργίου.
Τεκμηρίωσαν με συγκεκριμένα στοιχεία και επιχειρήματα τη θέση τους και όπως χαρακτηριστικά είπαν στον υφυπουργό κ. Σκορδά εάν γίνει κάτι τέτοιο θα αποτελέσει το τελικό χτύπημα για την αγελαδοτροφία της χώρας μας, η οποία είναι ήδη χτυπημένη.
 
Το Προεδρείο του ΣΕΚ επεσήμανε ότι στα πλαίσια της διάρκειας των 5 ημερών του φρέσκου γάλακτος, μπορεί να καθορίζει ο συσκευαστής – μεταποιητής γάλακτος, με ευθύνη του τη διάρκεια η οποία σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 113/1999 δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει τις πέντε ημέρες.
 
Για το κρίσιμο αυτό θέμα το Προεδρείο του ΣΕΚ κατέθεσε στον υφυπουργό συγκεκριμένο κείμενο τεκμηρίωσης των θέσεών του το οποίο απέστειλε και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη και ζήτησε να γίνει άμεσα συνάντηση μαζί του επειδή, όπως ανέφερε ο κ. Σκορδάς, το Π.Δ. που διέπει την υποχρεωτική διάρκεια του φρέσκου γάλακτος έως 5 ημέρες είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΠΗΓ :ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου