Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Χαρακόπουλος: Θα ελέγξουμε επιδοτήσεις από το 1994 έως σήμερα σε ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, που αγγίζουν σχεδόν τα 60 εκατ. ευρώ


Χαρακόπουλος: Θα ελέγξουμε επιδοτήσεις από το 1994 έως σήμερα σε ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, που αγγίζουν σχεδόν τα 60 εκατ. ευρώ
«Μόνον κατά την περυσινή χρονιά οι επιχορηγήσεις ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η ΠΑΣΕΓΕΣ έλαβε 2.372.000 ευρώ, η ΓΕΣΑΣΕ 854.000 ευρώ και η ΣΥΔΑΣΕ 40.000 ευρώ. Οι επιδοτήσεις αυτές από το 1994 έως σήμερα αγγίζουν σχεδόν τα 60 εκατομμύρια. Και σημειώστε, όλα αυτά χωρίς έλεγχο». Αυτό ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας που αποτελείτο από τον Τομεάρχη Αγροτικού, βουλευτή Κοζάνης, κ. Γιώργο Κασαπίδη και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Αγροτικού, βουλευτή Φλωρίνης, κ. Ευστάθιο Κωνσταντίνιδη. Όπως ανέφεραν οι βουλευτές της ΝΔ, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας θα ζητήσουν να κατατεθούν στη Βουλή οι αμοιβές των προέδρων, των μελών των συμβουλίων και των συμβούλων των οργανώσεων που ελέγχονται για την ίδια περίοδο. Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός διαβεβαίωσε ότι «όποιο και να είναι το κόστος, δεν πρόκειται να χαρισθώ σε φαινόμενα και πρακτικές που θεωρώ ότι έχουν συμβάλει στην καταρράκωση της αξιοπιστίας των θεσμών και τη διολίσθηση της χώρας στη σημερινή κατάσταση. Λόγο για τις αποφάσεις που λαμβάνουμε σε ζητήματα αρμοδιότητάς μου δίνω μόνον προς τον πρωθυπουργό που με επέλεξε για αυτή τη θέση και στον ελληνικό λαό, τα συμφέροντα του οποίου και μόνον πρέπει να υπηρετούμε». 
Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, μετά τη ΔΗΜΑΡ, συναντήθηκα με την αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, την οποία ενημέρωσα ενδελεχώς για τον έλεγχο στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που αποκλειστικό κίνητρο έχει τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Πρόθεση μου είναι τις επόμενες μέρες να συναντήσω και τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ. Χρέος μας είναι η ορθολογική και ουσιαστική αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται, σε οποιαδήποτε μορφή. Θα ήμασταν ασυγχώρητοι απέναντι στην κοινωνία που αυτή τη στιγμή υπόκειται σε επώδυνες θυσίες αν κλείναμε τα μάτια και δεν αγγίζαμε απαράδεκτες πρακτικές του παρελθόντος. Επανέλαβα για ακόμα μια φορά την αμετάκλητη απόφασή μας να μπει τέλος στη χρηματοδότηση του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού και με την επικείμενη αλλαγή του συνεταιριστικού νόμου τα χρήματα αυτά να δίδονται σε οικογένειες πολύτεκνων αγροτών και κτηνοτρόφων σε ορεινές, μειονεκτικές, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές».
Απαντώντας σε αναφορές που έκανε στη Βουλή ο πρώην Υφυπουργός κ. Δριβελέγκας, ότι η πρωτοβουλία του για έλεγχο στις Οργανώσεις των αγροτών χαρακτηρίζοντάς την ως επικοινωνιακό τέχνασμα, δήλωσε ότι «Είναι πραγματικά περίεργο να εγείρονται τέτοιας έντασης αντιδράσεις, ιδιαίτερα από βουλευτές οι οποίοι είχαν εδώ, σε αυτό το υπουργείο, θέση ευθύνης, και η στάση τους καταγράφεται στα επίσημα έγγραφα. Ξεκαθαρίζουμε πάντως, ότι αυτές οι αντιδράσεις όχι μόνον δεν μας πτοούν αλλά ενδυναμώνουν την αποφασιστικότητά μας να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο. Όσο για την κατηγορία για δήθεν «επικοινωνιακό τρυκ» σε σχέση με την πρόθεσή μας να δώσουμε τα χρήματα του ΕΛΓΑ που πήγαιναν προς τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, σε πολύτεκνες αγροτικές οικογένειες σε μειονεκτικές περιοχές, την αφήνω στην κρίση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των αγροτών».
 
 ΠΗΓΗ : agrotypos.gr