Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ε.Ν.Α. Αργολίδας οργανώνει τετραήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο 11-14 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-9-2012


Το τετραήμερο 11-14 Οκτωβρίου 2012, η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας οργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας σταθερά την υλοποίηση του σχεδίου μέχρι το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΝΑ Αργολίδος διαμόρφωσε την πρόταση για τον «Ασκληπιείο Βοτανικό Κήπο» σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
Στις 27 Απριλίου 2012 στο Λυγουριό έγινε η πρώτη δημόσια παρουσίαση με την βοήθεια του Δρ Νικόλαου Σαμαρίδη (Βοτανολόγου) και του κ. Δ. Μιχαηλίδη, και ακολούθησε συζήτηση με ενδιαφερόμενους εθελοντές.
Στις 27 Μαΐου 2012 στο Κρανίδι έγινε η δεύτερη δημόσια παρουσίαση με την βοήθεια της Δρ Ελένης Μαλούπα (Τακτικής Ερευνήτριας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) και του κ. Δ. Μιχαηλίδη, και ακολούθησε σύσκεψη στον Δήμο Επιδαύρου και επιτόπιες επισκέψεις.
Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας ενέκρινε την υποστήριξη της δραστηριότητας της ΕΝΑ Αργολίδας και έγινε δυνατός ο σχεδιασμός της εκπαίδευσης, η οποία θα περιλαμβάνει επίσκεψη στην Θέρμη Θεσσαλονίκης στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (εργαστήριο προστασίας & αξιοποίησης αυτοφυών & ανθοκομικών ειδών του κέντρου Γεωργικής Έρευνας Βόρειας Ελλάδας), επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων Κιλκίς και επίσκεψη στην καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής αρωματικών & ααρμακευτικών φυτών και προϊόντων τους ΜΥΡΤΙΣ στην Πολυκάρπη Αριδαίας Πέλλας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικά θέματα και πρακτική άσκηση, έτσι ώστε οι Νέοι Αγρότες που θα επιλεγούν να συμμετέχουν, από όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2012, να είναι ικανοί να συμμετέχουν στην δομή που θα αξιοποιήσει ένα μικρό επιδεικτικό Ασκληπιείο Βοτανικό Κήπο και παραγωγικά τμήματα φαρμακευτικών & αρωματικών φυτών στην περιοχή κυρίως του Δήμου Επιδαύρου και της Αργολίδας.
Ο Ασκληπιείος Βοτανικός Κήπος εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το 2013 και οι φυτεύσεις για την υποστήριξή του θα πρέπει να αρχίσουν την Άνοιξη του 2013.
Οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν στα κοινά έξοδα μετακίνησης, διανυκτερεύσεων, διατροφής και οργάνωσης των εκπαιδεύσεων Οι τελικώς συμμετέχοντες δεν πρέπει να είναι περισσότεροι από 25 για πρακτικούς και εκπαιδευτικούς λόγους. Εάν προκύψει πρόβλημα σε κάποιον/α και δεν μπορέσει να συμμετέχει και εάν υπάρχουν επαρκείς κατάλληλες συμμετοχές, το ποσόν συμμετοχής μπορεί να επιστραφεί εάν η ειδοποίηση ακύρωσης γίνει μέχρι Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2012. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα κρατηθούν 60 € για τις κρατήσεις, που θα έχουν οργανωθεί.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα :  697 3787609

Η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας συναντιέται τακτικά στα γραφεία της κάθε Τρίτη, 20.00-22.00, στο Κέντρο Νεότητας Δήμαινας.