Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Πρόσκληση εισηγητών από την Π.Ε.Ν.Α. για πετυχημένες γεωργικές εκμεταλεύσεις απο νέους αγρότες

Παλαιό Κεραμίδι, 25 Ιουλίου 2012
Προς   Όλες τις Νέες και Νέους Αγρότες, μέλη ΕΝΑ
Κοιν    κ. Δ. Μιχαηλίδη, Α. Γιάτσογλου, Γ. Κουκουλιάτα
Θέμα   Πρόσκληση εισηγητών στο 19ο Συνέδριο, Ελατοχώρι
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Μετά από εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, το οποίο θα γίνει 6-9 Ιουλ 2012, στο Ελατοχώρι Πιερίας, με θέμα: Νέες μορφές συνεργασιών στην ΥΠΑΙΘΡΟ, και λαμβάνοντας υπόψη την πολύ ισχυρή ανάγκη για πραγματική ενημέρωση για τις πραγματικές συνθήκες στον αγροτικό τομέα και για τα πραγματικά περιθώρια ανάπτυξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας, προκειμένου να αναδειχθεί ο δημιουργικός ρόλος που διαδραματίζουν οι Νέοι Αγρότες, καθώς και η καινοτόμος προσέγγισή τους στον αγροτικό τομέα
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ
τις Νέες και Νέους Αγρότες, μέλη των Ενώσεων Νέων Αγροτών, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για μια 10λεπτη παρουσίαση της πετυχημένης αγροτικής δραστηριότητάς τους.
Η παρουσίαση σχεδιάζεται να γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο, 7 & 8 Σεπ 2012, και προβλέπουμε να υπάρξουν περίπου 30 παρουσιάσεις από όλη την Ελλάδα, από όλους τους τομείς αγροτικής δραστηριότητας (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, δασοκομία, και συμπληρωματικά: ενέργεια, μεταποίηση, εμπορία, αγροτουρισμό).
Θα ήταν καλό και σκόπιμο η Παρουσίαση Πετυχημένων Περιπτώσεων (Success Stories Demonstration) να προέρχονται από Νέες & Νέους Αγρότες (18-40 ετών), που είναι αρχηγοί αγροτικών εκμεταλλεύσεων, σαφώς είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και βέβαια είναι μέλη Ένωσης Νέων Αγροτών.
Θα συνεκτιμηθεί
1.      η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και νέων τεχνολογικών μεθόδων
2.      η μεταφορά καινοτομίας και η βιωσιμότητα των καινοτομιών που εφαρμόσθηκαν
3.      η συμμετοχή της/του Νέου Αγρότη στην τοπική κοινωνική ζωή (μέλος αυτοδιοίκησης, ή μέλος τοπικού πολιτιστικού ή άλλου συλλόγου κλπ),
4.      η συμμετοχή σε τοπικό συλλογικό επαγγελματικό σχήμα (συνεταιρισμός, ομάδα παραγωγών, συνεταιριστική επιχείρηση κλπ) και
5.      η συμμετοχή σε οικογενειακό σχήμα όπου όλοι είναι αγρότες.
Ενδιαφέρουν κυρίως πετυχημένες πρακτικές που εφαρμόσθηκαν και αποδίδουν αξιόλογα οικονομικά αποτελέσματα, εντός Ελλάδος.
Σαφώς δεν ενδιαφέρουν εξαιρετικές ιδέες, που όμως δεν έχουν αποδώσει ακόμα, ή βρίσκονται στην φάση σχεδιασμού, ή απλώς αγοράσθηκαν και ελπίζεται να αποδώσουν.
Από όσες περιπτώσεις παρουσιασθούν η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει πέντε (5), οι οποίες θα εκπροσωπήσουν τον δυναμισμό και ενεργητικότητα των Νέων Ελλήνων Αγροτών και θα επιτρέψουν την συμμετοχή της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών σε Ευρωπαϊκά και Ελληνικά φόρουμ και Συνέδρια.
Η ΠΕΝΑ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην διάθεση όλων μας να παρουσιάσουμε την πραγματική κατάσταση στον αγροτικό τομέα και να δώσουμε την ευκαιρία τόσο να προβάλουμε αυτές τις καλές πρακτικές, όσο και να ενημερώσουμε όσους θέλουν να ασχοληθούν πραγματικά με τον αγροτικό τομέα, ως αγρότες.
Πληροφορίες: Άνδροκλής Γιάτσογλου, ΑΓΡΟΡΑΜΑ, τηλ 2310 271950, φαξ 2310 271959, info@neoiagrotes.gr, www.neoiagrotes.gr (και εναλλακτικά 6998282382, michaeld@otenet.gr).
Ο πρόεδρος ΠΕΝΑ          ο Πρόεδρος ΕΝΑ Πιερίας
Βασίλης Γιαννόπουλος    Δημήτριος Δαλαμήτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου