Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Να πάρει θέση η κυβέρνηση για τους τευτλοπαραγωγούς ζητά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Έκκληση στη κυβέρνηση να πάρει «μια ουσιαστική και υπεύθυνη θέση» για τους τευτλοπαραγωγούς που παραμένουν απλήρωτοι για ποσότητες που έχουν παραδώσει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά από παρέμβαση εκπροσώπου των τευτλοπαραγωγών, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου.
Ο κ. Τζιτζικώστας διερωτήθηκε τι πρόκειται να γίνει με τα χρήματα που οφείλονται στους παραγωγούς και με «τους τόνους ασυγκόμιστων τεύτλων» που βρίσκονται στα χωράφια. Ανέφερε, ακόμη, ότι ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ι. Ταχματζίδης βρίσκεται σε επαφές για συνάντηση με τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, να μεταφερθούν τα αιτήματα και να αναζητηθούν λύσεις.

Στη συνεδρίαση παρενέβη, νωρίτερα, εκπρόσωπος των εργαζομένων της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής της ΠΚΜ καθώς και του σωματείου εργαζομένων της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, υπογραμμίζοντας τις ελλείψεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών. Ο περιφερειάρχης αναγνώρισε το πρόβλημα, ως συνολικό για όλες τις περιφέρειες της χώρας, που διεκδικούν κάλυψη των κενών είτε με νέες προσλήψεις, είτε μέρους των, μέσω της πρόβλεψης για τη δυνατότητα αναπλήρωσης θέσεων από την κινητικότητα εργαζομένων σε άλλους φορείς του δημοσίου.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου