Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Πλημμύρισε η Ευρώπη από ντομάτες Μαρόκου

Πλημμύρισε η Ευρώπη από ντομάτες Μαρόκου
Έντονα αυξητική τάση ακολουθούν οι εισαγωγές τομάτας από το Μαρόκο στην ευρωπαϊκή αγορά, γεγονός που ανησυχεί τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Ιταλούς παραγωγούς, οι οποίοι αναζητούν λύσεις που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η αγορά-«κλειδί» για την Ευρώπη, η «Saint Charles» στη Γαλλία, τον Οκτώβριο του 2014 και μόνο έχει παρατηρηθεί μια αύξηση της τάξης του 66% στις εισαγωγές τομάτας από το Μαρόκο, σε σχέση με τα στοιχεία της περασμένης χρονιάς.
Η τάση του Οκτωβρίου συνεχίστηκε και τον Νοέμβριο, μήνα κατά τον οποίο η κυκλοφορία των μαροκινών τοματών διευρύνθηκε κατά 55% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
Από τη μεριά τους οι Ευρωπαίοι παραγωγοί καλούν την Κομισιόν να εφαρμόσει τα μέτρα προστασίας της ευρωπαϊκής παραγωγής που προβλέπονται και να τροποποιήσει την αξία των τοματών που εισάγονται από το Μαρόκο. Σύμφωνα με τους παραγωγούς, η ζημία που θα έχει φέτος ο ευρωπαϊκός κλάδος τομάτας λόγω της μαροκινής σοδειάς θα είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Πηγή: froutonea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου