Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Δημοσιεύθηκε ο νόμος με τις ρυθμίσεις για ΠΑΣΕΓΕΣ, φορολόγηση αγροτών και οφειλές



Δημοσιεύθηκε ο νόμος 4305 για την ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, σε άρθρα του οποίου ενσωματώθηκαν οι τροπολογίες σχετικά με την παράταση της θητείας των οργάνων της διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014, την ενιαία φορολόγηση των αγροτών με 13%, και με τις ρυθμίσεις οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αναλυτικότερα, πρόκειται για νόμο του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που υπερψηφίστηκε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου από την βουλή, ο οποίος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 237/Α/31.10.2014, στον οποίο οι προαναφερθείσες ρυθμίσεις έχουν ενσωματωθεί ως άρθρα κατά σειράν ως εξής:
-Στο άρθρο 48 και συγκεκριμένα στην παράγραφο 2.β ενσωματώθηκε η ρύθμιση της φορολόγησης αγροτών με συντελεστή 13% ακόμη και αν τα αντικειμενικά κριτήρια είναι υψηλότερα του αγροτικού εισοδήματος, ενώ με το ισχύον καθεστώς προβλεπόταν ότι θα φορολογούνταν με συντελεστή 26%.
-Στο άρθρο 51 η ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση
-Στο άρθρο 54 η ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης
-Στο άρθρο 57 η παράταση της θητείας των οργάνων της διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ, μαζί με ρυθμίσεις για τις συγχωνεύσεις ενώσεων Αναγκαστικών Συνεταιρισμών

Για περισσότερα δείτε εδώ το ΦΕΚ 237/Α/31.10.2014:

Στέφανος Παπαπολυμέρου
papapolimerou@paseges.gr

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου