Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Καλή χρονιά για το ακτινίδιο στην Άρτα


Μέχρι στιγμής τουλάχιστον οι τιμές που πωλούνται τα ακτινίδια όλης της περιοχής είναι όχι μόνο πολύ καλές για τους παραγωγούς, αλλά ενθαρρυντικές για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την παραγωγή του. Και ο λόγος είναι ότι στους αγοραστές συγκαταλέγονται και Ιταλοί έμποροι, οι οποίοι πληρώνουν τα ακτινίδια με 55 λεπτά το κιλό και το σημαντικότερο, πληρώνουν ντούκου και όχι με επιταγές, οι οποίες από πολλούς ντόπιους εμπόρους ήταν «πέτσινες».
Όπως γράφει η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ : Ως αιτία για τον ερχομό των Ιταλών εμπόρων στην περιοχή, είναι ότι η σύγκριση του προϊόντος της περιοχής με άλλες παραγωγές χώρες, είναι πολύ καλύτερη, με τα ακτινίδια της περιοχής να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση από όλες τις χώρες που παράγουν.
Θα λέγαμε ότι αυτό είναι πολύ καλό, αφού το προϊόν της περιοχής διαφημίζεται αναλόγως και είναι στο χέρι των παραγωγών να κρατήσουν αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα και για τα επόμενα –πολλά – χρόνια, ούτως ώστε να μη έχουμε του χρόνου ας πούμε κάθετη πτώση των τιμών με ευθύνη των παραγωγών. Και ο τρόπος να κρατήσουν αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων παραγωγών χωρών είναι πολύ απλός. Αρκεί να μη προτρέξουν στην πώλησή του, κάτι που θα σημάνει την πτώση της ποιότητας των ακτινιδίων. Γιατί και στο πρόσφατο παρελθόν έγινε κάτι παρόμοιο, που είχε σαν αποτέλεσμα την κάθετη πτώση των τιμών. Τα ακτινίδια της περιοχής είναι από τα καλύτερα. Στο χέρι των παραγωγών είναι να συνεχίσουν να είναι τα καλύτερα και τα πλέον ποιοτικά.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου