Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Σύσκεψη για τα αγροτικά στις Σέρρες με συμετοχή της τοπικής Ε.Ν.Α.


Η πρώτη σύσκεψη της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, Δευτέρα 03.11.2014 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη.
 Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με δεδομένο πως ο νομός μας είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός,  προχώρησε στη σύσταση της εν λόγω επιτροπής έτσι ώστε οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης μαζί με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων και ενώσεων καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες να δημιουργήσουν ένα ισχυρό όργανο όπου θα συζητώνται μείζονα θέματα που αφορούν στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο και τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης ή προώθησης.
 
 
Στη σημερινή πρώτη συνάντηση όλοι οι συμμετέχοντες , αφού συνεχάρησαν την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για την πρωτοβουλία σύστασης της εν λόγω επιτροπής, δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν ενεργά σ’ αυτήν με συγκεκριμένες προτάσεις.
 «Είναι σημαντική η συνεργασία όλων, ώστε η επιτροπή να λειτουργήσει αποτελεσματικά» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης επισημαίνοντας πως η επιτροπή θα είναι ανοιχτή στη συζήτηση κάθε θέματος που αφορά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
 
 
«Πρόκειται για ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα με στόχο να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό» δήλωσε από την πλευρά του ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, υπεύθυνος για αγροτικά θέματα Παναγιώτης Σπυρόπουλος, επισημαίνοντας πως η επιτροπή θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά το μήνα με συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων.
 
 
Να σημειώσουμε πως στη σημερινή συνάντηση το «παρών» έδωσε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ταχματζίδης ο οποίος  αφού εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δήλωσε πως είναι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και έδωσε τη διαβεβαίωση πως η Π.Κ.Μ. θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων τους.
 
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Αν. Νεολιαντζής Πρόεδρος Τευτλοπαραγωγών Ν. Σερρών, Κ.Ξενιτίδης Πρόεδρος Ο.Α.Σ., Ελ. Σιδηροπούλου Πρόεδρος Πανσερραϊκού Κτηνοτροφικού Συλλόγου, Στ. Δελεφέρης Πρόεδρος Ε.Ν.Α. Σερρών, Στ.Λίτος Πρόεδρος Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, Κ.Αντωνίου Υπάλληλος ΤΟΕΒ Ηράκλειας, Χρήστος Βαρούτης Πρόεδρος τευτλοεξαγωγέων Ν.Σερρών, Λ. Βαρούδης Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής , Ν.Ρόιδιος Προϊστάμενος τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής, Μαρία Χατζητόλιου Προϊσταμένη τμήματος Τοπογραφίας, Εποικισμού και Αναδασμού.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου