Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Αγροτικές κοινητοποιήσεις στο ορίζοντα μετά την συνάντηση αγροτοσυνδικαλιστών στην Λάρισα


 
Πανελλαδική συνάντηση αγροτοσυνδικαλιστών πραγματοποιήθηκε χτες  Κυριακή μεσημέρι σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 13 μπλόκα τα οποία είχαν ενεργοποιηθεί στις κινητοποιήσεις του περασμένου Φεβρουαρίου από συνολικά 20 νομούς της χώρας. Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, αποφασίστηκε κατ' αρχάς η συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την ανεργία, που έχει προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα και στη συνέχεια μέχρι τέλος του έτους, μπαράζ κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, σε υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, του ΟΓΑ και σε Εφορίες.
Βασικά αιτήματα των διαμαρτυριών είναι η άμεση – τουλάχιστον – ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους αγρότες, η μείωση του ασφαλίστρου στον ΕΛΓΑ και η αλλαγή του κανονισμού ώστε να καλύπτεται το σύνολο των ζημιών σε ικανοποιητικό ύψος. Θα ακολουθήσει νέα πανελλαδική συνάντηση στα μέσα του ερχόμενου Ιανουαρίου προκειμένου να αποφασιστεί η «τελική μορφή» της κινητοποίησης, η οποία πιθανότατα θα είναι η έξοδος των τρακτέρ στους δρόμους όλης της χώρας. Κάτι μου λέει πως δεν θα είναι η πρώτη για αυτήν την σαιζόν και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία από την πλευρά των αγροτών και των κτηνοτρόφων όλης της χώρας που εμπαίζονται με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο!
 
Πηγή : Kontastousagrotes.gr