Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα αγροτικής-περιβαλλοντικής πολιτικής

 

 


Σκληρή κριτική για τα πεπραγμένα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως τα απαρίθμησε ο Γ. Καρασμάνης, επιφύλαξε στην ομιλία του για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου.
Ο κ. Αποστόλου χρέωσε στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «κάκιστη διαχείριση των ενισχύσεων» και «αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στις ευρωπαϊκές πολιτικές για τη γεωργία», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αντί να κόβετε και να ράβετε με τους βοσκοτόπους, μπορούσατε να υπερασπιστείτε το γεγονός (όπως σας προτείνουμε εδώ και χρόνια) ότι στην Ελλάδα βόσκονται περισσότερα από 51 εκατ. στρέμματα, με τη βλάστησή τους να διαφοροποιεί ποιοτικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Ελλάδας σε σχέση με εκείνα του Βορρά. Δεν το κάνατε- και πάνω στον πανικό σας για τις επιπτώσεις, χειρίζεστε επιπόλαια και επικίνδυνα την εξισωτική αποζημίωση για τα έτη 2013-2014».

«Αλήθεια, έχετε αντιληφθεί ότι με τη διαδικασία της ταμειακής διευκόλυνσης με την οποία καταβάλλετε τις τελευταίες αποζημιώσεις, υπάρχει κίνδυνος συμψηφισμού με μεταγενέστερες πληρωμές στους κτηνοτρόφους;», αναρωτήθηκε ο κ. Αποστόλου.

Επισκοπώντας το πρόγραμμα αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αποστόλου παρατήρησε, μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση της εξαγωγής "χύμα", του 90% του λαδιού μας- και εμείς έχουμε υπολογίσει ότι κάθε μονάδα προστιθέμενης αξίας, μπορεί να προσδώσει σημαντική αύξηση της απασχόλησης, αλλά και του αγροτικού ΑΕΠ κατά 5%. Άμεσα παρεμβαίνουμε στο κόστος παραγωγής και ειδικά της ενέργειας, που στη φυτική παραγωγή ξεπερνά το 60% του συνολικού κόστους, ορίζοντας ως τιμή του πετρελαίου κίνησης τη μέση τιμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (75 έως 80 λεπτά), με προοπτική την καθιέρωση "αγροτικού πετρελαίου"- και ως τιμή ηλεκτρικού ρεύματος επαναφέρουμε αυτήν του 2009. Επανεξετάζουμε τον ΦΠΑ του αγροτικού χώρου, μέσα από την καθιέρωση μίας σχέσης μεταξύ ΦΠΑ εισροών- εκροών που να μην επιβαρύνει τον παραγωγό και ταυτόχρονα να ωφελεί τον καταναλωτή».

«Η χθεσινή ομιλία του κ. Μανιάτη απέδειξε για άλλη μια φορά, ότι το περιβάλλον στην ουσία, έχει φύγει από τις προτεραιότητες, ακόμα και από τα ενδιαφέροντα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Έχει γίνει υπουργείο Ενέργειας και μόνον», ανέφερε, εξάλλου, στην ομιλία της, η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Ιγγλέζη.

«Ο κ. Μανιάτης δεν είπε κουβέντα χθες για το περιβάλλον. Η "περιβαλλοντική" πολιτική της κυβέρνησης, ξεσκεπάστηκε πέραν κάθε αμφιβολίας με το πρόσφατο, επαίσχυντο νόμο για τα δάση, όπου το ΥΠΕΚΑ δεν δίστασε να καταργήσει την απόλυτη προστασία των αναδασωτέων εκτάσεων και την απαγόρευση μεταβολής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δημοσίων δασικών εκτάσεων. Το ΥΠΕΚΑ πλέον διευκολύνει την παραχώρηση δασών σε ιδιώτες και επιτρέπει σε αυτά κάθε είδους δραστηριότητα, από χωροθέτηση τουριστικών χωριών μέχρι και δεξαμενών καυσίμων. Με φωτογραφικές διατάξεις, διευκολύνει την υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας και παρακάμπτει περιορισμούς, εμπόδια για τους επενδυτές που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Την ίδια στιγμή το Δασολόγιο και οι Δασικοί Χάρτες παραπέμπονται για άλλη μια φορά στις ελληνικές καλένδες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Ιγγλέζη.

Επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεφύλαξε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής, με αφορμή τη διαχείριση του κομματικού ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ («Στο Κόκκινο»): «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα πάντα για να γίνει κυβέρνηση. Αυτοί που μας κατηγορούν για διορισμούς, είναι διορισμένοι στο Δημόσιο σε θέσεις με παχυλούς μισθούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ που μας κατηγορεί, πληρώνει κάποιους εργαζόμενους "Στο Κόκκινο" απεργοσπαστικά και αφήνουν άλλους απλήρωτους. Καλούν τον κόσμο να μην πληρώσουν φόρο και λένε πως θα κουρέψουν τα χρέη 80%. Πού θα βρείτε τα λεφτά; Εκτός και αν έχετε κρυφή ατζέντα και κουρέψετε όσους έχουν 20.000 και άνω όπως έλεγε εδώ στη Βουλή ο Μανώλης Γλέζος», ανέφερε ο κ. Τζαμτζής.

Σε όσους ψηφοφόρους της ΝΔ έχουν κουραστεί από την πολιτική λιτότητας και σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, ο Ιορδ. Τζαμτζής διαβεβαίωσε πως «τα χειρότερα πέρασαν. Οι αιματηρές θυσίες του κόσμου ανήκουν στο παρελθόν. Από εδώ και πέρα με δικά μας λεφτά, και όχι με δανεικά, έρχονται καλύτερες ημέρες».

«Λεφτά δεν υπάρχουν, κύριοι συνάδελφοι», ανέφερε στην ομιλία του ο Κώστας Μαρκόπουλος (ΝΔ). «Λεφτά δεν παράγονται από το κράτος και από την αριστερή φλυαρία, αλλά από τον ανταγωνισμό, από τον πλούτο, από την επιχειρηματικότητα, από το μοντέλο της οικονομίας. Η Αριστερά είναι σεβαστή για τις απόψεις της, αλλά σε όλο τον κόσμο είναι αναδιανεμητική όπου υπάρχει πλούτος - και τον πλούτο θα πρέπει πρώτα να τον παράξουμε», ανέφερε ο βουλευτής.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου