Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Νέα κρούσματα της νόσου των πλατάνων στον Αχέροντα

Νέα κρούσματα της νόσου των πλατάνων στον Αχέροντα

Δυσάρεστα είναι τα νέα από το «μέτωπο» της εξέλιξης της νόσου των πλατάνων στην Π.Ε Πρέβεζας αφού επιβεβαιώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα σε δέντρα στην περιοχή του Αχέροντα κατά μήκος της Ρεματιάς και του Κοτσανόπουλου.
Όπως τονίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Πρέβεζας Βασίλης Δάλαρος ένα από τα δέντρα που έχουν προσβληθεί είναι μνημείο της φύσης και «μετρά» περίπου 400 χρόνια ζωής.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ο μύκητας αποτελεί μεγάλη απειλή και απειλεί όσα πλατάνια έχουν απομείνει με ολοκληρωτική καταστροφή» τονίζει ο κ.Δάλαρος, δηλώνοντας ιδιαίτερα ανήσυχος για την μετάδοσή της νόσου κυρίως από μολυσμένα εργαλεία υλοτομίας ή μηχανήματα εκσκαφής.

Ο μύκητας προέρχεται από την Αμερική και εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2003 στη Μεσσηνία όπου έχει ήδη προσβάλλει και νεκρώσει χιλιάδες πλατάνια στην Πελοπόννησο.

Το 2010 βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ήπειρο κοντά στην Εγνατία Οδό και έκτοτε η ασθένεια εξαπλώνεται ραγδαία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας) και σε όλα τα παραποτάμια οικοσυστήματα της Ηπείρου.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου