Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ για τον καταρροϊκό – αποφασίζουν για το εμβόλιο


Αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένη να γίνει μεγάλη σύσκεψη όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κτηνιατρικής, για τον καταρροϊκό πυρετό, όπως έχει προαναγγείλει στη βουλή ο Πάρις Κουκουλόπουλος, αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σκοπός της σύσκεψης είναι να εξεταστούν τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία χιλιάδων εξετάσεων αίματος, όπου υπάρχουν αντιφατικά στοιχεία για την ανάπτυξη ή όχι της φυσικής ανοσίας με τα είδη, με τις φυλές, με τις περιοχές και όλα τα υπόλοιπα, έτσι ώστε να διαμορφώσει το ΥΠΑΑΤ, σφαιρική γνώμη.

«Αν υπάρξει εμβόλιο, θα πρέπει να γίνεται για πέντε χρόνια σε όλο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας. Από την Ευρωπαϊκή Ένωση μας έχουν πει ότι αν προχωρήσουμε σε εμβολιασμό, πρέπει να πράξουν τα ανάλογα όλες οι χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, δηλαδή η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η FYROM, η Αλβανία, η Βοσνία, η Σερβία και πάει λέγοντας, όλοι, γιατί υπάρχει γειτνίαση. Από την άλλη, θέλω να πω ότι δεν έχουμε καθυστερήσει, διότι αν υπάρξει τελικά απόφαση εμβολιασμού, αυτός θα ξεκινήσει στις αρχές του έτους μαζί με την αντίστοιχη διαδικασία που αφορά το μελιταίο πυρετό. Το έχουμε προγραμματισμένο, δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Η επιχειρησιακή ετοιμότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη για το μελιταίο πυρετό μπορεί κάλλιστα να καλύψει και το θέμα του καταρροϊκού πυρετού», κατέληξε ο κ. Κουκουλόπουλος.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου