Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Δεν υπάρχει θέμα παρακράτησης επιδοτήσεων ξαναλέει το ΥΠΑΑΤ



Δεν υπάρχει καμία απάντηση του επιτρόπου Dacian Ciolos που να ζητήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή την κυβέρνηση για να γίνουν παρακρατήσεις από τις κοινοτικές επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι αγρότες έναντι οφειλών τους προς τον ΟΓΑ ή το Δημόσιο.
Τα παραπάνω ανέφερε σε στελέχη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου, που επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχος Κορασίδης με αφορμή δημοσίευμα του Έθνους που αναφέρει πως η Κομισιόν έδωσε το πράσινο φως στην ελληνική κυβέρνηση να «βάζει χέρι» και στις κοινοτικές επιδοτήσεις των αγροτών για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΓΑ.

Ο κ Κορασίδης εκτιμά πως μάλλον έχει γίνει παρανόηση και όλο το θέμα ανέκυψε μετά από ερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτή προς τα ευρωπαϊκά όργανα για το αν μπορεί ή όχι η κυβέρνηση να συμψηφίσει οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία με ποσά που δίδονται υπό τη μορφή κοινοτικής επιδότησης σε αγρότες.

Ο ίδιος ανέφερε πως δεν έχουν σκοπό να πράξουν κάτι τέτοιο και μάλιστα πληροφορίες θέλουν, όταν πρόσφατα τέθηκε το θέμα σε σύσκεψη, υπό τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να ξορκίζεται ως εναλλακτική που θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων και ως εκ τούτου μη εφαρμόσιμη.

Βέβαια αυτό δεν ακυρώνει το γεγονός του ότι μπορούν πλέον να γίνονται συμψηφισμοί με ποσά που περιμένουν να εισπράξουν από επιστροφές ΦΠΑ, ΕΦΚ και επιστροφή φόρου εισοδήματος, δηλαδή με ποσά που βγαίνουν από τα κρατικά ταμεία. Γι αυτά δεν ισχύει ο περιορισμός κι εφόσον ένας αγρότης οφείλει στον ΟΓΑ θα του συμψηφίζονται οι επιστροφές με τις οφειλές.

Και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ της Κρήτης πως οι μόνοι συμψηφισμοί που έχουν πρόθεση να κάνουν είναι από επιστροφές ΦΠΑ και ΕΦΚ κι όχι από κοινοτικές επιδοτήσεις, για τις οποίες ουδέποτε έθεσαν θέμα γνωμοδότησης προς τα κοινοτικά όργανα όπως εξήγησε και στους εκπροσώπους των αγροτών του Ηρακλείου ο κ Κορασίδης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου