Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Η πίεση Καρασμάνη οδήγησε στη μείωση φορολογίας των αγροτικών φωτοβολταϊκών


Ανακούφιση, καθώς είναι η πρώτη θετική είδηση μετά από πολλές αρνητικές εξελίξεις, έφερε στους αγρότες που έχουν ταυτόχρονα επενδύσει στην παραγωγή ρεύματος από φωτοβολταϊκά, η ανακοίνωση ότι το εισόδημα από τη δραστηριότητα αυτή θα φορολογείται ως αγροτικό.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση υπήρξε αποτέλεσμα ισχυρής πίεσης του κ. Καρασμάνη προς το υπουργείο Οικονομίας και χρειάστηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις, μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  και του υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη. Συγεκριμένα, την ανάγκη αλλαγής του τρόπου φορολόγησης είχε θέσει εδώ και μήνες ο κ. Καρασμάνης προς το υπουργείο Οικονομικών ζητώντας την εφαρμογή του Νόμου 3874/2010 (ΦΕΚ 151Α) περί μητρώου Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων ο οποίος περιλάμβανε ανάλογη ρύθμιση, πράγμα το οποίο και έγινε αποδεκτό από τον υπουργό Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση την απόφαση, το εισόδημα που προέρχεται από τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100 KW θεωρείται και φορολογείται πλέον ως αγροτικό.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ