Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Βουλευτής ΝΔ Βολουδάκης κατά Κουκουλόπουλου για τις αποζημιώσεις


Βολουδάκης κατά Κουκουλόπουλου για τις αποζημιώσεις
“Απαράδεκτη” χαρακτηρίζει ο Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την αποζημίωση της ακαρπίας των ελαιοδένδρων.
Συγκεκριμένα, σε σχετικό δελτίο τύπου, αναφέρει:
“Με καθυστέρηση αρκετών ημερών  διεκπεραιώθηκε από τις υπηρεσίες της Βουλής η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Πάρι Κουκουλόπουλου στην ερώτηση του βουλευτού Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη, σχετικά με την αποζημίωση της ακαρπίας των ελαιοδένδρων στην ελαιοκομική περίοδο 2013-14.  Είχε προηγηθεί η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών στην ίδια ερώτηση.
Τοποθετούμενος στα όσα προκύπτουν από τις απαντήσεις αυτές, ο Μ.Βολουδάκης έκανε την εξής δήλωση :
Ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης είχε ανακοινώσει ότι διαβιβάζει φάκελλο προς το Υπουργείο Οικονομικών, με τον οποίο τεκμηριώνει αίτημα για αποζημίωση της ακαρπίας των ελαιοδένδρων της περιόδου 2013-14 με 64 εκατομμύρια ευρώ.  Δεν έδωσε όμως στη δημοσιότητα την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Οικονομικών στις 2/6/14, με την οποία του υπενθυμίζονταν το γεγονός ότι οι εθνικοί πόροι που είναι διαθέσιμοι συνολικά για τις αποζημιώσεις των ΠΣΕΑ, είναι 16 εκατομμύρια ετησίως για τα έτη 2014 ως 2018.  Η αλληλογραφία αυτή μεταξύ των Υπουργείων, μου διαβιβάσθηκε μετά από σχετική Άιτηση Κατάθεσης Εγγράφων που υπέβαλλα στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
Δυστυχώς,  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως προκύπτει από την επισυναπτόμενη απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ.Κουκουλόπουλου, συνεχίζει και σήμερα να μεταθέτει την οριστική απάντηση στο μέλλον, ενώ αποφεύγει επιμελώς οποιαδήποτε αναφορά στο προαναφερθέν έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών.
Η πρακτική αυτή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι απαράδεκτη, δεδομένης μάλιστα της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι πληγέντες παραγωγοί. Το ερώτημα παραμένει : πότε και με τί ποσά θα αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί; Έστω κι αν τα διαθέσιμα ποσά είναι μικρά σε σχέση με το ύψος των ζημιών, οι αγρότες δικαιούνται μια συγκεκριμένη απάντηση από την πολιτεία.  Επανάληψη των ασαφών τοποθετήσεων, θα συνιστά  πλέον εμπαιγμό των ελαιοπαραγωγών.”

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου