Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση-συζήτηση από το ΑΚΚΕΛ στην Ορεστιάδα για την τοπική Ανάπτυξη





Η Τοπική Ανάπτυξη και το ΑΚΚΕΛ

Την Πέμπτη, 11 Σεπ 2014, στις 20.00, στο Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στην Ορεστιάδα, Έβρου, το ΑΚΕΛ (Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος) οργανώνει συνάντηση-συζήτηση με θέμα «Η Τοπική Ανάπτυξη».
Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ κ. Βάκης Τσιομπανίδης (6973474235) αμέσως μετά την 1η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΑΚΚΕΛ (Ν. Αγχίαλος, 29/8/2014) συνοψίζοντας τα συμπεράσματα από την ευρεία ανταλλαγή θέσεων και προτάσεων με μέλη και φίλους από όλη την Ελλάδα, επεσήμανε ότι το ΑΚΚΕΛ ξεκίνησε σαν ξέσπασμα της αγανάκτησης των παραγωγών-κτηνοτρόφων για την αναλγησία των κεντρικού κράτους και την έλλειψη στρατηγικής και πολιτικής στον πολύ σημαντικό τομέα της παραγωγής αγροδιατροφικών προϊόντων. Σήμερα πλέον το ΑΚΚΕΛ πρέπει να εκφράζει όλους τους παραγωγούς πλούτου από όλη την Ελλάδα, καθ όσον υφίστανται σχεδόν παρόμοια αρνητική συμπεριφορά από το κεντρικό κράτος. Αλλά το ΑΚΚΕΛ πρέπει να είναι και η φωνή των καταναλωτών, τόσο διότι οι παραγωγοί είναι και καταναλωτές, όσο και διότι αν μπορέσουν να τα «βρουν» παραγωγοί και καταναλωτές, τότε πολύ λίγο ενδιαφέρον θα έχει η άποψη του κεντρικού κράτους, που θα περιορίζεται, όπως και σήμερα, μόνο στα να «βάζει εμπόδια» σε κάθε παραγωγική πρωτοβουλία και καινοτομία.
Ο κ. Χρήστος Παρασχούδης (6979488372), πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Νομού Έβρου «ΘΡΑΚΩΝ ΑΜΝΟΣ», δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη σωστής καταναλωτικής συνείδησης, ώστε τα τοπικά φημισμένα προϊόντα, αφού επεξεργάζονται τοπικά, με τοπικές συνταγές, να καταναλώνονται κύρια τοπικά, ή εφόσον ταξιδεύουν να είναι χαρακτηριστικοί πρεσβευτές της περιοχής. Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν από πού προέρχονται τα τρόφιμά τους και πως επεξεργάσθηκαν, για να μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα.
Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, συνεργάτης του ΑΓΡΟΡΑΜΑ, λέει ότι η ύπαιθρος ήταν κάποτε μόνο τόπος παραγωγής, και μέσω της Εφοδιαστικής Αγροδιατροφικής Αλυσίδας, εξασφάλιζε τα μεγάλα καταναλωτικά κέντρα. Σήμερα που οι παραγωγοί, κάτοικοι της υπαίθρου, απέκτησαν καταναλωτικά χαρακτηριστικά, μπορεί πλέον να οργανωθεί Τοπική Εφοδιαστική Αλυσίδα. Έτσι τα τοπικά προϊόντα μέσω του ΦΠΑ και της φορολογίας εισοδήματος, αφού θα καταναλώνονται τοπικά, θα δημιουργούν συνθήκες Τοπικής Ενδογενούς Ανάπτυξης. Πλέον δεν θα εξαρτάται η Τοπική Ανάπτυξη από τα κονδύλια που θα στέλνει, ή δεν στέλνει, η κεντρική κυβέρνηση, αλλά η Τοπική Αρχή θα μπορεί να ενεργεί τοπικά, σύμφωνα με τις τοπικές ανάγκες. Θέλει απλά να μπορούμε να συνεννοηθούμε οι τοπικοί συμπολίτες. Η συνεργασία και ο συνεργατισμός είναι η καινοτομία και το στοίχημα του μέλλοντος σε κάθε περιοχή.
Η συνάντηση-συζήτηση της Πέμπτης, 11 Σεπ 2014, στις 20.00, είναι η πρώτη μιας σειράς συζητήσεων μέχρι τον Φεβ 2015, που θα εμπλουτίσουν τις προτάσεις και θέσεις του ΑΚΚΕΛ. Η Οργανωτική Ομάδα δέχεται προτάσεις για συναντήσεις–συζητήσεις τις διαθέσιμες Πέμπτες, που έχουν δεσμευθεί όλοι ότι θα προσπαθούν να διαθέσουν για το ΑΚΚΕΛ. Ήδη έχουν σχεδιασθεί εκδηλώσεις στην Κομοτηνή (25/9/2014), στην Κατερίνη (2/10/2014), στο Εράσμιο Ξάνθης (9/10/2014), στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας (23/10/2014) και στην Δράμα (30/10/2014).

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου