Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

SOS για τις εξισωτικές των κτηνοτρόφων σε καραντίνα



Να μην χαθεί η εξισωτική αποζημίωση που δίνεται στους κτηνοτρόφους λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης των κοπαδιών τους σε θερινά βοσκοτόπια ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρη Αποστολάκο. Η απαγόρευση μετακίνησης έχει επιβληθεί μετά τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού που παρουσιάσθηκαν στη περιοχή της Λακωνίας.
Στην επιστολή της η κα Τζανετέα σημειώνει: "Οι Λάκωνες κτηνοτρόφοι, υποχρεούνται βάσει της κείμενης νομοθεσίας κάθε χρόνο να μετακινούν τα ζώα τους προς τα θερινά βοσκοτόπια, λαμβάνοντας για το λόγο αυτό εξισωτική αποζημίωση.

Όπως γνωρίζετε, λόγω του καταρροϊκού πυρετού έχει υποχρεωτικά απαγορευθεί η μετακίνηση των κοπαδιών που έχει παρουσιασθεί κρούσμα και υπάρχει βάσιμη εκτίμηση ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα πληρωμής της εξισωτικής αποζημίωσης για το έτος 2014.

Επειδή η Λακωνία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κτηνοτροφικές περιοχές της χώρας μας, διαθέτοντας πάνω από 280.000 αιγοπρόβατα και 10.000 βοοειδή, παρακαλούμε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον αποκλεισμό ενός τέτοιου ενδεχομένου προκειμένου να διασφαλιστεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων μας και να μας ενημερώσετε για τυχόν ενέργειες σας επί του θέματος".

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου