Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

To «who is who» του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Μαχητική κοινοβουλευτική δράση και γνώση των προβλημάτων των αγροτών και των φορέων τους, χαρακτηρίζουν το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Καρασμάνη, ο οποίος αντικαθιστά τον Θανάση Τσαυτάρη. Ο τελευταίος «αποχαιρετά» το ΥΠΑΑΤ, έχοντας να επιδείξει πενιχρό έργο, καθώς εγκαλείται για τα νομοσχέδια που δεν… έφερε στη βουλή, αλλά και αδυναμία «επικοινωνίας» με τη βάση των αγροτών.
Ο Γιώργος Καρασμάνης, ο 63χρονος βουλευτής Πέλλας είναι από το απόγευμα της Δευτέρας ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παίρνοντας τη σκυτάλη από τον καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη, λοιπόν, κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον, να δούμε πώς θα χειριστεί τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

 
Για το βουλευτή Πέλλας, είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο, ωστόσο γνωρίζει τα θέματα της αγροτικής οικονομίας.

Στις τελευταίες «ηχηρές» παρεμβάσεις του συγκαταλέγεται και η στάση του στο θέμα της επιμήκυνσης στη διάρκεια ζωής του γάλακτος, οπότε με σχετική επιστολή δημοσιοποίησε τις θέσεις του, ενώ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των αγελαδοτρόφων.

Ωστόσο όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο χώρο της γεωργίας και του ΥΠΑΑΤ, γνωρίζουν πολύ καλά πως ο κ. Καρασμάνης, γνωρίζει τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων, έχει κάνει παρεμβάσεις στη βουλή για τα φορολογικά των αγροτών, το φόρο ακινήτων, οπότε και υιοθέτησε τις προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ, θέματα αποζημιώσεων, θέματα που αφορούν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και πολλά άλλα, όλα τα προηγούμενα χρόνια.


Από το 1974 στη ΝΔ
 
Σημειώνεται ότι στέλεχος της ΝΔ από το 1974 ο Γιώργος Καρασμάνης το Νοέμβριο του 2004 είχε εκλεγεί τομεάρχης στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ την περίοδο 1996-2003 ήταν αρμόδιος της Ν.Δ για τις σχέσεις με την Ε.Ε, την Α.Τ.Ε και την Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, για τους εποπτευόμενους οργανισμούς του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και για τον οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων και τη φυτική παραγωγή, το εμπόριο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αλέξανδρος Μπίκας


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου