Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ε.Ν.Α. Λακωνίας :Έφτασαν στο απροχώρητο οι νέοι αγρότες με τα έξοδα του Ο.Σ.Δ.Ε.


Οι Ενώσεις Νέων Αγροτών ανά την Ελλάδα δημιουργήθηκαν ώστε να διαφυλάττουν και να προασπίζουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Νέων Αγροτών.

Όλα αυτά τα χρόνια αδιαλείπτως χρησιμοποιήσαμε κάθε μέσο που διαθέταμε για αυτό και μόνο το σκοπό.

Πολλές φορές δεν καταφέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα μα σίγουρα πάντα προσπαθούσαμε.

Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε συνεργάτες με όλους όσους μας το ζήτησαν, άλλες φορές μας χρησιμοποίησαν ως συνεργάτες για δικούς τους σκοπούς, όμως εμάς πάντα ο σκοπός μας ήταν η διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας για ένα ήσυχο, βατό, βιώσιμο αύριο.

Έφτασε όμως η στιγμή να βρισκόμαστε απέναντι σε κάτι πολύ σοβαρό και κακό, όχι μόνο κατά των Νέων Αγροτών, αλλά για όλους τους κατόχους γης.

Το πρώτο σκέλος του προβλήματος  ήρθε πριν λίγο καιρό με την αφαίμαξη των αγροτών και όχι μόνο, εισπράττοντας για την σύνταξη συμπλήρωση της Ενιαίας Ενίσχυσης [Ο.Σ.Δ.Ε], ένα υπέρογκο ποσό που μέσο όρο είχε τα 75 ευρώ ανά δήλωση, η συνέχεια αυτού ήρθε με την υποχρεωτική  εξουσιοδότηση προς μία εταιρεία ονόματι GAIA.

Η GAIA είναι μία εταιρία με βασικούς μετόχους τη ΠΑΣΕΓΕΣ και την ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Πατώντας στο google θα δείτε μια καλοστημένη επιχείρηση με αγνές και θετικές σκέψεις για την αγροτική πολιτική της χώρας μας.

Στην πρώτη σκέψη πρέπει να πούμε μπράβο σ΄ αυτούς που βοήθησαν να γίνει ένα τόσο σημαντικό βήμα προς τα εκεί..

Προς τα εκεί αόριστα όμως διότι αυτοί που το έχουν δημιουργήσει, δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά μόνο κακό για τη λεγόμενη Αγροτική Πολιτική.

Οι ίδιοι σήμερα κάνουν προτάσεις για το καλό μας με άμεσους συνεργάτες μέσα στη κεντρική εξουσία, συνδημιούργησαν λοιπόν αυτήν την εταιρεία ειδικού σκοπού με μοναδικό σκοπό τη διαφύλαξη και ενημέρωση για τα δικαιώματά τους.

Το λόμπι που δημιουργείται και προσπαθεί να μονοπωλήσει πάνω στις πλάτες μας, εφαρμόζει ένα πιλοτικό σχέδιο με πολλές προεκτάσεις.

Αυτές που διαφαίνονται στο άμεσο εγγύς μέλλον μέσα από αυτό το μακρύ χέρι του κράτους, είναι οι κατασχέσεις για οφειλές όχι μόνο για χρέη προς την Πειραιώς αλλά και όπου αλλού χρωστάμε.

Αυτό μας υποχρέωσαν να το δεχτούμε  μέσω μιας καταχρηστικής εξουσιοδότησης προς τη GAIA η οποία ανέφερε τα εξής:

Τέλος αναγνωρίζω όλες τις πράξεις των ανωτέρων πιστοποιημένων φορέων ως νόμιμες, έγκυρες, ισχυρές και απρόσβλητες και ως έγιναν από εμένα τον ίδιο.

Το κόλπο είναι πολύ καλό και πάνω απ’ όλα χωρίς πολιτικό κόστος.

Σ’ όλα αυτά δένει και η πρόταση για τη Νέα ΚΑΠ όπου θέλει να μας επιδοτεί με το στρέμμα χωρίς να συνδέει τη παραγωγή, χωρίς φραγμούς για το ποιοί μπορούν να λαμβάνουν επιδοτήσεις βάζοντας στο παιχνίδι τον κάτοχο της γης σου όπου με σιγουριά θα είναι ο δανειστής σου ΦΙΛΕ.

Όσοι επιθυμείτε να τα δείτε από πιο κοντά και πριν το τέλος του έργου... σας λέμε ότι οι Ενώσεις Νέων Αγροτών το θέτουν ως πρώτο θέμα και οι ενέργειες θα είναι συντονισμένες

Επειδή όμως δεν είναι δικό μας θέμα μόνο αλλά και όλων όσων καλούνται να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των συνανθρώπων τους καλούμε σε συνάντηση όλους τους... Αγροτικούς Φορείς - Τοπικές  Αυτοδιοικήσεις και  Περιφέρειες ανά  την Ελλάδα - Επιμελητήρια - όλους όσους δεν έχουν κομματικές υποχρεώσεις, παρά μόνο πολιτικές ευθύνες να βρούμε ένα κοινό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Στη διάθεσή σας για όποια σκέψη και άλλη πρόταση.


Αντί Αυτών
Σταματάκος Δημήτριος  
Πρόεδρος Νέων Αγροτών Λακωνίας


ΠΗΓΗ : Apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου